może - jeśli fotoamant najpierw wykaże się trochę cierpliwością do TFP - przedstawi swoim portfolio swój poziom jakiemuś projektantowi, sklepowi - spodoba się - zatrudnią, bo zdjęć potrzebują: zwykle na stronę, do katalogów
wizażystę można załatwić TFP - kosmetyczki rozpoczynające działalność, promocję mogą się zgodzić na współpracę: makijaż za zdjęcia, jak się postarają, tak będą miały do reklamy na stronie, na plakatach, ulotkach.
później można się dogadać o taką płacę by i kosmetyczce spłacić koszty pracy i straconego czasu
z fryzjerem - warto szukać w 2,3 klasach w technikum fryzjerskim bo są młodzi i utalentowani i mają fach w ręku, nie dość że wdzięczni bo mają praktykę, to za parę złotych stworzą cudo, będąc dumni że zarobili na tak ambitnym celu, ewentualnie procedura jak z kosmetyczką powyżej
da się, sama podjęłam takie współprace, ale głównie póki co makijaże ślubne, suknie ślubne. i za zdjęcia, które się podobają, są naprawdę wdzięczni, wszyscy szczęśliwi, trzeba brać pod uwagę że kosmetyczka w opisywanym przypadku może poprosić też o wykonanie zdjęć na danej modelce danego makijażu wtedy wypada się odwdzięczyć i pohasać TFP...
wiem wiem zawile piszę przepraszam![]()