Coz,zdjecia czy z Nikona,czy z Canona...co za roznica?Podniecac sie tym,ze ktos gdzies byl.Byl i co z tego?My jestesmy tu.Tu tez jest oryginalny swiat dla tych co mieszkaja tam.Sztuka jest pokazac nasz swiat im tak,jak oni pokazuja nam swoj.
Biadolic,ze sie nie ma taty Gudzowatego(starego) mozna.Gudzowaty nie umie robic zdjec i nic mu nie pomoze galeria na "Adolf Hitler Platz" Wiem,wiem,nagroda na World Press Photo itd.Uczestniczylem w wielu konkursach,wiec nie chce mi sie gadac na ten temat.Najgorsze jest to,ze naprawde wiele interesujacych zdjec nigdy nie weszlo na "sciany"w tym,czy podobnych konkursach.
Wy robicie gorsze zdjecia?Bzdura!Trzeba wierzyc we wlasne mozliwosci,a nie martwic sie co kto inny powiedzial,czy nie powiedzial o waszych dzielach.Nie ma u nas takich scenerii,krajobrazow,zwierzat?
Nie ma.Jest trudniej.Wlasnie!Gdybysmy mogli tam pojechac,to nie sztuka byloby zrobic takie powalajace na kolana zdjecie.Sztuka jest zrobic je tu "u nasz w Polszcze".
Jestesmy inteligentniejsi,wiec dano nam trudniejsze zadanie i dlatego urodzilismy sie wlasnie tutaj.Nie zapominajcie o tym...