Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: eos 20d

Domyślnie

A to ciekawe , bo jak mialem ustawione na 1 lamelke to wychodzily foty czarne a jak mam teraz na 2 to wychodza ładne....Jak zwał tak zwał.Wiadomo o co chodzi.Ja jestem praktykiem, a nie teoretykiem i specjalista od nazewnictwa.
    " Zmienia sie jedynie kolejnosc"- własnie tu jest pies pogrzebany.Najpierw św zastane a potem błysk dopelniający albo flesz na maxa a potem..........czarno widzę.
    Rear Curtain Sync - o tym piszę cały czas i to stosuje i z tego wychodzi taki efekt jak na zdjeciu NAD tym tytułem.Nie jest ważne nazewnictwo - ważny jest EFEKT i z ato ludzie płacą

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    A to ciekawe , bo jak mialem ustawione na 1 lamelke to wychodzily foty czarne a jak mam teraz na 2 to wychodza ładne....Jak zwał tak zwał.Wiadomo o co chodzi.Ja jestem praktykiem, a nie teoretykiem i specjalista od nazewnictwa.
    " Zmienia sie jedynie kolejnosc"- własnie tu jest pies pogrzebany.Najpierw św zastane a potem błysk dopelniający albo flesz na maxa a potem..........czarno widzę.
    Rear Curtain Sync - o tym piszę cały czas i to stosuje i z tego wychodzi taki efekt jak na zdjeciu NAD tym tytułem.Nie jest ważne nazewnictwo - ważny jest EFEKT i z ato ludzie płacą
    fajnie się to czyta

ale tak naprawdę NAD tym tytułem to jest Slow Sync, czyli to o czym piszą koledzy, i to jest to, co powoduje doświetlenie tła na zdjęciu - czyli to, o czym Ty piszesz, a Rear Curtain Sync (synchro na drugą lamelkę) to tylko kolejność - to te dwa zdjęcia z samochodem, ok?
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    A nazewnictwo jest jednak ważne, bo odpowiadając komuś krzywdę mu robimy wbijając głupoty do głowy...
    I tu jest pies pogrzebany - siła flesza jest _taka_sama, nieważne czy błyśnie przed czy po.

Nooo agaj, to jednak rzeczywiście "warto spróbować"
    Spróbuj, bo to o czym mówisz to kwestia jedynie nastaw czas/przesłona a nie lampa na pierwszą/drugą lamelkę. Tylko spróbuj nie zmieniając nic w nastawach oprócz wspomnianego trybu wyzwalania lampy....

Domyślnie

Juz to przerabialem ,takie inne ustawienie przy takich samych parametrach czas/przeslona i wychodzilo nieciekawie.Dlatego zmienilem ustawienie flesza i jest ok.
    Za błędy w nazewnictwie przepraszam.Rzeczywiście można nieżle namotać ale myślę ze za mało było czasu aby ktoś popełnił niewybaczalne będy..........lub czasopisma

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cha,cha,cha,cha ))))))
    Setnie mnie ubawiliscie ta dyskusja.Jest lepsza do piwa niz chipsy...ide do lodowki po trzecia butelke...cha,cha,cha....
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie wiem co napisac... Widac kolega wie lepiej od wiekszosci na forum, nie mowiac o inzynierach Canona

Lekarstwem by bylo zapewne ogladniecie tych fot (z exifami do sprawdzenia co on tam magicznego ustawil), ale nie wiadomo czy kolega zechce je zaprezentowac.
    ...

Domyślnie

Inżynierowie Canona po to zapodali po pare guzików w każdym sprzeci żeby można było z nich korzystac w rozmaitych ustawieniach.Robie tak jak mi wygodnie i jak sie klientom podoba ,a że mi się to od 5 lat sprawdza to nie widze powodów do zmian na gorsze.Nie wiem co to są "exify"?Fotki mogę wstawic oczywiście jak będe miał zrobione dla porownania.Opisze je dokladnie co ,jak ,kiedy i jakie miałem tętno,bo przy czasie 1/20 to ważne.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Nie wiem co napisac... Widac kolega wie lepiej od wiekszosci na forum, nie mowiac o inzynierach Canona
    he, he, zupełnie nie wiem dlaczego, absolutnie, ale przypomniała mi się pewna anegdotka informatyka:

jakaś baba w biurze trochę denerwowała informatyka nie-naj-mąrzej-szymi pytaniami, więc gdy po raz setny został wezwany - tym razem do awarii komputera, w którym zgasł monitor po kilku minutach bezczynności - wytłumaczył jej ze śmiertelną powagą:
    - jeżeli monitor zgaśnie i miga na nim żółta lampka, to jest tylko jeden patent, żeby to naprawić: trzeba mocno uderzyć pięścią w stół - ten typ tak ma - to jakas wadliwa sztuka i nie ma innej rady...
    po walnięciu w blat monitor oczywiście się włączał, a cały dział miał prawie przez rok ubaw słysząc co jakiś czas walenie w biurko. i na 100% ta kobitka dałaby sobie rękę uciąć, że do włączania jej monitora służy uderzanie stołu.

oczywiście podkreślam: to było całkowicie bez związku i Off Topic!
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ano fakt... Nie przeczytalem tego posta z lista sprzetu.
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Kuchatek, ale jeszcze inżynierowie Canona nie wymyślili analoga co by EXIFy produkował
    Mój jednak produkuje.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów