Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: eos 20d

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Moge pokazac kolegom Czechom? ;-)
    Tylko im przetlumacz o co chodzi, no chyba ze znaja polski
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Czech to sprytna bestia i Polaka zrozumie. Można się zdziwić
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

katerina
    Guest

Domyślnie

marciniegreen nie obrażam się tak szybko :razz: :razz: :razz: czachę zapewniam że potrafię szukać jeśli trzeba tyle tylko że miałam nadziję że jakiś foto galernik "od ślubów" co by miał 20D i przepis na zadowolenie MłODEJ PARY
    da mi prostą receptę na sprzęt a ja już zajmę się resztą.No ale widze,że bywalcy mają niezły ubaw z"młodego kota"(żeby nie pomylić z moim sędziwym wiekiem).
    No ale poczekajcie trochę jak się tylko rozeznam w sztuce, choćby miało to trwać wieków kilka to....sama wam coś mądrego wyklikam.miłej niedzieli życzę i JESZCZE TU WRÓCĘ!!!!

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katerina
    JESZCZE TU WRÓCĘ!!!!
    Ależ nikt w to nie wątpi.
    To nie jest tak łatwo stąd uciec
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Oni zrozumieją... przynajmniej jedno słowo, to najczęściej powtarzające się

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

witam wszystich forumowiczów!
    Proszę o pomac i podpowidź jaki obiektyw dokupić do eos-a 20d aby móc mieć spokojną głowę o sprzęt a skupić się na swioch własnych umiejętnościach w dziedzine foto.Chciałabym zająć się fotografią ślubną typu plener i reportaż ale nie wiem czy obiektyw który aktualnie posiadam 50mm 1-1.8 jest wystarczający.
    reportaż na 20D
    16-35L
    24-70L

plener
    70-200L IS + siłownia

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oczywiście wiem foto profesjonalista nie używa auto ale mnie daleko : : , o parametrach jak przesłona,światło albo iso nie mam pojęcia ale tak jak mówię będę to zmienić.W tej chwili aparat jest ustawiony na ISO 400 bo tak było przy kupnie.
    Jesli nie masz pojecia o parametrach czy obiektywach, czyli praktycznie o fotografii to mam nadzieje ze za plenery i reportaze slubne wezmiesz sie zarobkowo dopiero gdy bedziesz miala pojecie.
    A gdy bedziesz miala pojecie to wtedy bez problemu dobierzesz sobie sama potrzebn ci obiektyw.
    Bo prawda jest taka ze robi sie tego typu zdjecia takim sprzetem jaki komu osobiscie pasuje a nie "standardowym zestawem slubopstrykacza" .

Mozna ci podac kilka typowych, popularnych konfiguracji... ale to ze to jest popularna konfiguracja nie znaczy od razu ze tez musisz takiego zestawu uzywac. Jedni wola Tamrona 28-75, inni Canona 24-70, jedni Canona 16-35, inni Canona 17-40. Jeszcze inni mowia "tylko jasne stalki" . A jeszcze inni licza ze nowy Canon 24-105 4L wystarczy jako jedyne szklo - kazdy woli co innego i standardowych zestawow jest co najmniej kilka wariantow.
    I by wybrac zestaw dla siebie - nie wystarczy zadac pytanie na forum - trzeba sie nauczyc fotografii, poznac wady i zalety ogniskowych, przyslon, roznych obiektywow... fotografowania z blyskiem jak i bez. I dopiero wtedy zabierac sie za powazne robienie zarobkowo czyichs jedynych zdjec w zyciu.
    Bo jak zamierzasz to robic gdy masz aparat ustawiony na iso400 "bo tak byl przy kupnie" to... wspolczuje tym biednym parom mlodym

co mają do powiedzenia mąrdre w tej dziedzinie głowy.Zauważyłam jednak że dużo więcej jest ciekawostek dot.300 D albo 350 D niż 20D.
    Aaaaaaaaa i jeszcze coś.Czy PS 6.0 jest wystarczający do późniejszej obróbki w komp.czy jest coś może bardziejszego?[/QUOTE]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jesli nie masz pojecia
    mam nadzieje ze za plenery i reportaze slubne wezmiesz sie zarobkowo dopiero gdy bedziesz miala pojecie.
    I by wybrac zestaw dla siebie - nie wystarczy zadac pytanie na forum
    trzeba sie nauczyc fotografii,
    I dopiero wtedy zabierac sie za powazne robienie zarobkowo czyichs jedynych zdjec w zyciu.
    wspolczuje tym biednym parom mlodym
    Żenada!!!
    Kim Ty Vitez _***a jesteś?
    Odpowiedz na jasno postawione pytanie. Nie umiesz, nie chcesz pomóc to stól _**k!

Czy ktoś z moderatorów / admin może mi pomóc zablokować posty Viteza?

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Żenada!!!
    Kim Ty Vitez _***a jesteś?
    Odpowiedz na jasno postawione pytanie. Nie umiesz, nie chcesz pomóc to stól _**k!

Czy ktoś z moderatorów / admin może mi pomóc zablokować posty Viteza?
    No i idzie kolejny flame
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No nie wiem czy Vitez akurat tak bardzo zle napisal. Reportarz ze slubu (impreza niepowtarzalna i wazna) to raczej nie czas i miejsce na douczanie sie obslugi aparatu i z podstaw fotografii. Tam juz trzeba sie pilnowac i wszystko miec dobrze poukladane, bo byle *******a wylazi.

Co do sprzetu? Lampy. Z gory na dol... 580ex, 430ex, Sigma EF500 DG Super, 420ex... Nizej chyba nie ma co schodzic. Na lampe jakis softbox (im wiekszy tym lepszy ).

A obiektywy jak najjasniejsze... Albo topowe zoom'y albo worek stalek... Tutaj juz wszystko zalezy od preferencji. Wybor jest za duzy zeby ot tak sobie wylistowac.
    ...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów