Tylko im przetlumacz o co chodzi, no chyba ze znaja polskiZamieszczone przez muflon
![]()
Tylko im przetlumacz o co chodzi, no chyba ze znaja polskiZamieszczone przez muflon
![]()
Czech to sprytna bestia i Polaka zrozumie. Można się zdziwićZamieszczone przez Polaco
![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
marciniegreen nie obrażam się tak szybko :razz: :razz: :razz: czachę zapewniam że potrafię szukać jeśli trzeba tyle tylko że miałam nadziję że jakiś foto galernik "od ślubów" co by miał 20D i przepis na zadowolenie MłODEJ PARY
da mi prostą receptę na sprzęt a ja już zajmę się resztą.No ale widze,że bywalcy mają niezły ubaw z"młodego kota"(żeby nie pomylić z moim sędziwym wiekiem).
No ale poczekajcie trochę jak się tylko rozeznam w sztuce, choćby miało to trwać wieków kilka to....sama wam coś mądrego wyklikam.miłej niedzieli życzę i JESZCZE TU WRÓCĘ!!!!![]()
Ależ nikt w to nie wątpi.Zamieszczone przez katerina
To nie jest tak łatwo stąd uciec![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
reportaż na 20DZamieszczone przez katerina
16-35L
24-70L
plener
70-200L IS + siłownia
Jesli nie masz pojecia o parametrach czy obiektywach, czyli praktycznie o fotografii to mam nadzieje ze za plenery i reportaze slubne wezmiesz sie zarobkowo dopiero gdy bedziesz miala pojecie.Zamieszczone przez katerina
A gdy bedziesz miala pojecie to wtedy bez problemu dobierzesz sobie sama potrzebn ci obiektyw.
Bo prawda jest taka ze robi sie tego typu zdjecia takim sprzetem jaki komu osobiscie pasuje a nie "standardowym zestawem slubopstrykacza" .
Mozna ci podac kilka typowych, popularnych konfiguracji... ale to ze to jest popularna konfiguracja nie znaczy od razu ze tez musisz takiego zestawu uzywac. Jedni wola Tamrona 28-75, inni Canona 24-70, jedni Canona 16-35, inni Canona 17-40. Jeszcze inni mowia "tylko jasne stalki" . A jeszcze inni licza ze nowy Canon 24-105 4L wystarczy jako jedyne szklo - kazdy woli co innego i standardowych zestawow jest co najmniej kilka wariantow.
I by wybrac zestaw dla siebie - nie wystarczy zadac pytanie na forum - trzeba sie nauczyc fotografii, poznac wady i zalety ogniskowych, przyslon, roznych obiektywow... fotografowania z blyskiem jak i bez. I dopiero wtedy zabierac sie za powazne robienie zarobkowo czyichs jedynych zdjec w zyciu.
Bo jak zamierzasz to robic gdy masz aparat ustawiony na iso400 "bo tak byl przy kupnie" to... wspolczuje tym biednym parom mlodym
co mają do powiedzenia mąrdre w tej dziedzinie głowy.Zauważyłam jednak że dużo więcej jest ciekawostek dot.300 D albo 350 D niż 20D.
Aaaaaaaaa i jeszcze coś.Czy PS 6.0 jest wystarczający do późniejszej obróbki w komp.czy jest coś może bardziejszego?[/QUOTE]
Zamieszczone przez Vitez
Zamieszczone przez Vitez
Zamieszczone przez Vitez
Zamieszczone przez Vitez
Zamieszczone przez Vitez
Żenada!!!Zamieszczone przez Vitez
Kim Ty Vitez _***a jesteś?
Odpowiedz na jasno postawione pytanie. Nie umiesz, nie chcesz pomóc to stól _**k!
Czy ktoś z moderatorów / admin może mi pomóc zablokować posty Viteza?
No i idzie kolejny flameZamieszczone przez gietrzy
![]()
No nie wiem czy Vitez akurat tak bardzo zle napisal. Reportarz ze slubu (impreza niepowtarzalna i wazna) to raczej nie czas i miejsce na douczanie sie obslugi aparatu i z podstaw fotografii. Tam juz trzeba sie pilnowac i wszystko miec dobrze poukladane, bo byle *******a wylazi.
Co do sprzetu? Lampy. Z gory na dol... 580ex, 430ex, Sigma EF500 DG Super, 420ex... Nizej chyba nie ma co schodzic. Na lampe jakis softbox (im wiekszy tym lepszy).
A obiektywy jak najjasniejsze... Albo topowe zoom'y albo worek stalek... Tutaj juz wszystko zalezy od preferencji. Wybor jest za duzy zeby ot tak sobie wylistowac.
...