Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Pseudo studio z zarowka blyskowa ( jedno zrodlo swiatla)

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie Pseudo studio z zarowka blyskowa ( jedno zrodlo swiatla)

Witam. Chce sprobowac zdjec pseudo studyjnych tj z jednym zrodlem swiatla ale nie wiem czy mi sie uda osiagnac pozadany efekt. Majac C30d i C85 1,8 chce uzyc zarowki blyskowej+ zwykla zarowka(pilot)w podwojnej oprawce+ parasolka biala dyfuzyjna. Chcialbym by efekt koncowy byl taki jak opisy tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=uH84-pA7p-c pytanie brzmi czy ktos z was tego probowal w takim zestawieniu i jaki jest produkt finalny? moze macie jakies zdjecia z takich sesji? ;D

Domyślnie

Jeśli masz blendę i spory zapas cierpliwości (żeby opanować światło błyskowe) to takie efekty raczej bez większych problemów powinieneś osiągnąć...

Czy próbowałem? tak, na zajęciach w szkole dostaliśmy jedną lampę i blendę i "macie bawcie się"

Ja osobiście przy ograniczonym budżecie doradziłbym kupienie za 100-200zł jakiegoś chińczyka studyjnego (im tańszy tym lepszy -jak się zepsuje mniej szkoda będzie wyrzucić) czemu? -bo ma większą możliwość regulacji mocy...
    Ostatnio edytowane przez Patryk_mirek ; 03-11-2009 o 23:55
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów