Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: kto poleca canona pro1

opiumm
    Guest

Cool kto poleca canona pro1

zastanawiam sie nad zakupem canona powershot pro1. Czy ktoś ma taki aparat? Jak się sprawuje?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

ZNAKOMITA OPTYKA; dobrze pracujący procesor obrazowy; nadzwyczaj efektywny wyświetlacz; tryb RAW; efektywne typowe zasilanie BP511; osłona przeciwsłoneczna w komplecie; wielofunkcyjność opcji z poziomu zbliżonego do lustrzanki; szeroki kąt 28mm; pilot w komplecie; świetny tryb super macro; spora wszechstronność. Ze starym softem słabo pracujący AF (wolny); brak wspomagania AF dodatkowym oświetleniem; jak dla mnie ciut się gubię z guzikologią (ale używam wielu aparatów więc może stąd?).Przy tych cenach - jeśli nie ciagnie cię do lustra -dobry zakup.Za te pieniadze kupisz lustro z obiektywem z ...duuuużo gorszej bajki..:-)

domar2
    Guest

Domyślnie

Mam od niedawna(mało doświadczony) użytkownik tego aparatu jestem zadowolony.Mam zapytanie do bardzo doświadczonych kolegów,czy mozna samemu sprawdzić jaki ma wgrany aktualny firmware 1.0.1.01 czy trzeba udać sie do serwisu jak powiedziano mi w jednym ze sklepów CANONA.Będe wdzięczy za poradę.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Przy tych cenach - jeśli nie ciagnie cię do lustra -dobry zakup.Za te pieniadze kupisz lustro z obiektywem z ...duuuużo gorszej bajki..:-)

tak wlasnie to sobie tlumacz
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domar2
    Mam od niedawna(mało doświadczony) użytkownik tego aparatu jestem zadowolony.Mam zapytanie do bardzo doświadczonych kolegów,czy mozna samemu sprawdzić jaki ma wgrany aktualny firmware 1.0.1.01 czy trzeba udać sie do serwisu jak powiedziano mi w jednym ze sklepów CANONA.Będe wdzięczy za poradę.
    Można samemu sprawdzić, aczkolwiek nie w aparacie tylko dzięki oprogramowaniu komputerowemu instalowanemu z płyt CD dostarczonych z PRO1.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    tak wlasnie to sobie tlumacz
    A ja się z tym zgadzam z zastrzeżeniem, że PRO 1 jest wolniejszy od lustra. Jak ktoś sobie zdaje z tego sprawę, a nie lubi np. paprochów na CMOS-ie to może być naprawdę zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    A ja się z tym zgadzam z zastrzeżeniem, że PRO 1 jest wolniejszy od lustra. Jak ktoś sobie zdaje z tego sprawę, a nie lubi np. paprochów na CMOS-ie to może być naprawdę zadowolony.
    ja paprochow na cmosie nie mam, lubie lustro, to nie wojna czy lepszy wypas kompakt czy trabant, to dwie odrebne sciezki...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Problem tkwi w sprecyzowaniu co to jest "obiektyw z duuuzo innej bajki" .
    Bo i za 100zl mozna cudenka obiektywowe znalezc ale manualne.

Ale mozna prosciej - jesli nie chcesz miec dylematu "jaki obiektyw (i za ile) wybrac" albo w ogole nie interesuje cie znaczenie slowa "obiektyw" tylko wolisz "moj aparat ma zoom i makro" - to Pro1 jest jak najbardziej dla ciebie 8)

Uprawnienia umieszczania postów