Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: [kucza21] Portretini

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie [kucza21] Portretini

Zaczynam nową serię portretową.

1.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

to stara była fajniejsza. tutaj jakoś widze jakby sam photoshop

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Kadr jak dla mnie świetny. Obróbka nie w moim stylu. Wolę naturalne kolory, ale to tylko moje skromne zdanie.
    Pozdrawiam
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Świecenie jest bez sensu. Popatrz sobie gdzie są cienie od nosów pana i pani ze zdjęcia. Wzrok obu skierowany w obiektyw powoduje bałagan i przeszkadza w oglądaniu. I z tym dorastaniem do pięt to bym nie przesadzał. Nie jest znowu tak łatwo zrobić gorsze zdjęcie niż to załączone powyżej.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

PrzemQs. Po co takie teksty rzucasz na forum? Przecież nie jest ono do dorastania do pięt co niektórym autorom tylko po to, żeby każdy z nas mógł się jak najwiecej nauczyć (Miclesa nie biorę pod uwagę ). Poza tym wyraziłem tylko swoje zdanie na temat zdjęcia, a ty w dziecinny sposób dałeś mi do zrozumienia coś co doskonale wiem.
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Uzależniony

Domyślnie

Ja wielu osobom nie dorastam do pięt. Muzykom Led Zeppelin też. Pogrywałem kiedyś bardzo mizernie na perkusji, ale mimo to uważam, że mogę wyrazić moje zdanie co do tego w którym kawałku John Bonham zagrał bosko, a w którym kiepsko*.

Co do Twojej fotki Kucza, to ja chyba jednak wolałbym szerszy kadr. Żal mi trochę ramienia i dłoni modelki. Choć z drugiej strony nie wiem czy mówię te słowa jako "koneser" dobrej fotografii, czy jako erotoman-fetyszysta. :-D

* -tak sobie chwilę pomyślałem i muszę stwierdzić, że jednak nie ma takiego utworu w którym "Bonzo" zagrał słabo.
    Ostatnio edytowane przez basala ; 02-11-2009 o 19:59

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

fotka napewno nie jest szczytem Twoim możliwości, które oceniam bardzo wysoko. Podzielam opinię 'basala' - widziałbym kadr trochę szerzej, lewą rękę modelki bym wykorzystał raczej niż zostawił 'luźno' np. poprzez mogła ją położyć na piersi modelu lub pociągnąć za krawat i przy tym 'strzelić' jakąś minkę lub spojrzeć na niego ... taka moja wizja...

pozdrawiam
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Kolory są jakie są , taki pomysł miał autor i ja to kupuje , zapewne miało być inaczej i jest.
    Kadr nawet bardziej mi się podoba niż kolory. Nie przeszkadza mi ani ucięta ręka , ani ucięte nogi :-D . Jest wąsko , bo miało być wąsko. Wszystko jest akceptowalne poza cieniami przy obydwu nosach i pod szyją szczególnie u modela. Kadr i kolory, taka koncepcja , jednym się podoba innym nie , ale te cienie to ewidentny błąd w portrecie.
    Ogólny odbiór pozytywny.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolegę PrzemQsa uprzejmie uprasza się o skończenie trollowania chyba że chce naprawdę odpocząć sobie od forum. Z góry dziękuję. Bez odbioru.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów