ciekawa ostatnia sesja - możnaby zamienić pierwsze z drugim zdjęciem, wówczas cała opowieść byłaby spójna
ciekawa ostatnia sesja - możnaby zamienić pierwsze z drugim zdjęciem, wówczas cała opowieść byłaby spójna
Mnie się podobają obie sesje.
Druga powaliła mnie na kolana.
Sesja nr 2 naprawdę fajna. Obróbka i pomysły na TAK. Kościół taki sobie![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
4 zdjecie z 2 sesji - super![]()
Dzięki za opinie i komentarzePowoli myślę o trzeciej sesji narzeczeńskiej i mam nadzieję, że będzie równie udana jak druga
Na pewno "wrzucę" jakieś fotki do oceny. Pozdrawiam.
te z kościoła fajne technicznie dość jak na moje krzywe łokoA narzeczeńskie też fajne, parkom będą się podobać na pewno : )
bardzo podobają mi się dwa ostatnie zdjęcia!
Jeśli mogę, to i ja się wypowiem. Spróbuj przed ustawieniem modeli (dotyczy sesji plenerowej) zrobić zdjęcie samego tła. Oceń, czy wszystko ci w tym ujęciu pasuje, czy może są jakieś elementy, które "zaśmiecają" ujęcie. Jeśli tak, to zobacz, czy robiąc krok lub dwa w którąś stronę unikniesz umieszczenia w kadrze takich elementów. Może wystarczy się lekko przekręcić, pochylić, zmienić lekko perspektywę, a zdjęcie nabierze więcej mocy.
Optykę masz świetną więc warto wykorzystać jej wszelkie zalety. Zmniejsz głębię ostrości, a uda ci się bardziej wyeksponować daną parę z tła i skupić uwagę oglądającego właśnie na nich.
Zdjęcie nr 5 z pierwszej sesji mi się podoba, ale gdyby wyodrębnić bardziej modeli z tła, nawet kosztem węższego kadru, to sądzę, że byłoby świetne.
Posadź młodych na tym konarze/drzewie tak by sobie dyndali nóżkami, niech się trzymają za ręce i głowy mają lekko skierowane ku sobie. Teraz 5D + 135 i w miarę płytka GO i kadrując tak by tylko oni się zmieścili w kadrze lub tylko część, będziesz miał wyrazistsze zdjęcie.
sesja 2 na +![]()
Mnie sie podobaja kadry obrobka niekoniecznie tzn nie wszystkie. Najbardziej mi nie leza te na ktorych sa przepaly na twarzy.