Pokaż wyniki od 1 do 10 z 194

Wątek: Lampa na ślubie - światło

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Zgadza sie. Wszystko trzeba ustalic. Jesli pojedziesz bez przygotowania czyt. rozmowy z klientem na temat jesgo oczekiwan to faktycznie moze sie okazac, ze mala GO bedzie bledem i klient nie bedzie zadowolony ze zdjec. Takie rzeczy nalezy ustalac!
    Powiem ze swojego doswiadczenia (niewielkiego), ze wiekszosc par mimo wszystko woli jak zdjecie jest ostre po calosc Stad lepiej jest miec lampe w zapasie jak robimy stalka i domyklad dla wiekszego GO.
    A i mam pytanko.
    Jesli robie z lampa i musze walic frontalnie to w wiekszosci na jak najszerszym kacie. Aktualnie mam tylko 28mm. Zauwazylem, ze lampa jakos niedoswietla mi bokow. Czy jesli przychodzi juz koniecznosc walenia centralnie to czy nie lepiej zdjec stefana i wlaczyc dyfuzor lampy (ten na 14mm)? W tym wypadku na ogniskowej 28mm mam ladnie rozproszone swiatlo po calym zdjeciu? Robicie tak?
    Aha i jak tam ma sie sprawa dyfuzora? Korzysta ktos?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ale co, domkniesz, błyśniesz, go będzie większa ale 2 plan ciemny. To takie fajne? IMHO, jedynym sensownym rozwiązaniem na dużą GO jest szeroki kont, np. 24.
    Drugi plan ciemy, ale jak zmierzysz swiatlo z drugiego planu i tak ustawisz czas a nastepnie doswietlisz pare mloda lampa, to tlo raczej nie bedzie az tak ciemne..
    Zreszta co my tu gadamy - wszystko zalezy od jasnosci kosciola.
    Ostatnio edytowane przez roshuu ; 24-05-2010 o 10:44 Powód: Automerged Doublepost
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uprawnienia umieszczania postów