Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 194

Wątek: Lampa na ślubie - światło

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale bez nakladki reszta się sama nie ustawi , albo albo.No chyba że cudownym fartem barwa tego sztucznego światła z sali będzie jak lampy , co jest chyba wybrykiem natury ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ale bez nakladki reszta się sama nie ustawi , albo albo.No chyba że cudownym fartem barwa tego sztucznego światła z sali będzie jak lampy , co jest chyba wybrykiem natury ;]
    No tak to racja ale innego rozwiazania nie widze. Albo nakladka + RAW albo RAW i ustawianie na glowny obiekt czyli mlodych.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja uzywam żółtych nakladek na lampy, jakieś tanie w stylu stofena, nie jest to idealne rozwiazanie, bo barwia ona troche na zielono, co oczywiscie mozna zlikwidowac (chociaz nie zawsze jest idealny efekt),

bede musial jeszcze poszukac jakis innych odcieni zoltego,

ogolnie jednak nie wyobrazam sobie na sali robic bez nich,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Tak WB na pipete w ACR czasem kompletnie zmienia charakter zdjecia na gorsze..
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

opanowanie światła na weselach to ciężki kawałek chleba ale jak by nie patrzeć odróżnia fotografa od pstrykacza
    Canon FF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No ja bym polemizował co odróżnia pstrykacza od fotografa ;]
    no comment...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

wiesz rozmiesza mnie to jak podchodzi człowiek i widzi poprawnie zrobione zdjecie technicznie i pod względem kolorystyki i mówi ... kurcze fajny aparat tez będę musiał sobie taki sprawić to zdjęcia będą lepsze
    Canon FF

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

To prawda, teksty w stylu "dobry masz aparat, bo takie fajne zdjęcia robisz" to standard, w zasadzie słysząc to od razu kończę temat, bo szary człowiek i tak nie zrozumie tego co chciałbym mu powiedzieć. Już oduczyłem się zagłębiania w szczegóły techniczne dotyczące fotografii, czy sprzętu wśród ludzi, którzy nie mają o tym pojęcie, bo potem tylko krzywo na mnie patrzą

A co do tematu to ja tam ufam tylko pełnemu manualowi w aparacie. Pomiar punktowy, sprawdzam cienie, sprawdzam światła, sprawdzam średnie tony, szybko myślę co w tym konkretnym zdjęciu jest najważniejsze i według drabinki ustawiam ekspozycje (przysłona z góry ustalona, dobieram czas iso, chyba, że robię z lampami w plenerze to wtedy 1/200 z góry i przysłona i iso do tego). A jak są z czymś problemy to kombinuje w trakcie, kilka prób i zawsze dojdzie się do optymalnego ustawienia. Jedynie lampę na body mam w ettlu, bo automatyka skoryguje mi niewielkie różnice w oświetleniu pomieszczenia/sceny.

*Dotyczy to wszelkiego rodzaju fotografii, ale jeszcze nie ślubnej. W czerwcu napiszę, czy tam sprawdza się to równie dobrze, ale myślę, że nie będzie problemów
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    *Dotyczy to wszelkiego rodzaju fotografii, ale jeszcze nie ślubnej. W czerwcu napiszę, czy tam sprawdza się to równie dobrze, ale myślę, że nie będzie problemów
    Pewnie że nie, poprosisz młodych żeby się wstrzymali z wejściem/obrączkami/powitaniem/pierwszym tańcem/oczepinami/tortem/cymtamjeszcze bo musisz sprawdzić cienia, światła, średnie tony, szybko pomyśleć co w tym konkretnym zdjęciu jest najważniejsze i według drabinki ustawić ekspozycję. Powodzenia
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    A co do tematu to ja tam ufam tylko pełnemu manualowi w aparacie. Pomiar punktowy, sprawdzam cienie, sprawdzam światła, sprawdzam średnie tony, szybko myślę co w tym konkretnym zdjęciu jest najważniejsze i według drabinki ustawiam ekspozycje (przysłona z góry ustalona, dobieram czas iso, chyba, że robię z lampami w plenerze to wtedy 1/200 z góry i przysłona i iso do tego). A jak są z czymś problemy to kombinuje w trakcie, kilka prób i zawsze dojdzie się do optymalnego ustawienia...
    Później to już zostaje tylko Młodych dobudzić i brać się do roboty
    Szczera rada: Miclesa nie przeskoczysz, możesz odpuścić :-D
    Jarek

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów