Pokaż wyniki od 31 do 40 z 194

Wątek: Lampa na ślubie - światło

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Wiesz, że przygotowując zdjęcia na wystawę uwzględnia się rodzaj i temperaturę barwową oświetlenia? Tak przygotowane zdjęcie w danym oświetleniu wygląda tak jak powinno a np. w świetle dziennym wygląda paskudnie.
    Zgadza się, niemniej jednak zdjęcia ślubne najczęściej idą do albumu i chyba najlepiej dostosowywać się do słońca

Oświetlenie "dzienne" do oceny wydruków nie kosztuje dużo. Żarówka halogenowa Solux to ok. 40 zł bodajże. Lampki typu GrafiLite są droższe ale wygodniejsze na biurku. Naprawdę nietrudno zrobić sobie miejsce z "dziennym" światłem.
    Tutaj chętnie posłucham o sprawdzonych patentach
    Nie bardzo bym chciał wydawać conajmniej 2kzl na wzorcowe światło laboratoryjne.

Laby (te dobre) udostępniają profile dla każdego papieru. Monitory kalibruje/profiluje się INACZEJ do przygotowania odbitek/wydruku a INACZEJ do weba.

Wygląda na to, że wszystko co napisałeś jest jedynie wymówką...
    Też się zgadza, ale różnie to w praktyce wygląda, niestety.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    A gdybyście mieli możliwość przemalowania sali konferencyjnej (mieszącej ponad 100 osób, wysokiej na ok. 3,5m), nad jakimi kolorami zastanawialibyście się, biorąc pod uwagę, że w przyszłości będziecie w niej fotografować? Myślę o sali do której nie wpada światło dzienne, ona sama oświetlona jest jarzeniówkami i czasem trzeba fotografować z użyciem lampy. Tylko nie mówcie, że najlepszym kolorem jest seledyn!
    Nie wiem, na jaki, ale na pewno wiem jakiego nie polecam. Zieleń wg mnie najbardziej masakruje zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez magart ; 02-11-2009 o 20:33 Powód: Automerged Doublepost
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Uprawnienia umieszczania postów