Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 194

Wątek: Lampa na ślubie - światło

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ok rozumiem o co ci chodzi już , ja po prostu ustawiam światło polegając na własnym oku/wyświetlaczu/histo a nie ten sposób jaki napisałeś który sugerował że automatycznie ustawia tobie światło w M ;]
    Ufff.. Zdziwilo mnie Twoje wczesniejsze pytanie na temat M ale na szczescie sprawa jasne.
    A swoja droga jak juz ustawisz wedlug swoich metod tryb M, to co robisz z lapma? Tez ustawiasz manualem czy polegasz na ettl z korekta?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Lampy używam tylko na sali do długich czasów , na 2 kurtynę , czasem do życzenia itp zdjęć ale wtedy nieco krótszy czas. Tak , lampa jest w ettl , rzadko manual potrzebny.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Lampy używam tylko na sali do długich czasów , na 2 kurtynę , czasem do życzenia itp zdjęć ale wtedy nieco krótszy czas. Tak , lampa jest w ettl , rzadko manual potrzebny.
    A powiedz mi czy zawsze robisz kosciol bez lampy? Jak klienci reaguja na GO, ktora jest dosc mala na przeslonach 2-2.2?
    Rozumiem, ze w ettl rowniez korygujesz sile?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co ma pomiar światła przy trybie M fotografowania ? ;]
    Przecież lampa ma swój automat, zupełnie niezależny od tego w aparacie. Jak rany, jak Wy te zdjęcia robicie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    A powiedz mi czy zawsze robisz kosciol bez lampy? Jak klienci reaguja na GO, ktora jest dosc mala na przeslonach 2-2.2?
    No i jeszcze napisz, jak klienci reagują na te fajne cienie i przynajmniej połowę czarno-białych zdjęć?
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 19-05-2010 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przecież lampa ma swój automat, zupełnie niezależny od tego w aparacie. Jak rany, jak Wy te zdjęcia robicie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

No i jeszcze napisz, jak klienci reagują na te fajne cienie i przynajmniej połowę czarno-białych zdjęć?
    jak dla mnie to właśnie zdjęcia z lampą w kosciele czesciej trzeba przerabiac na B&W niz bez,

kazde rozwiazanie ma wady i zalety,
    lampa = swiecaca skora, zly balans bieli w tle, i ogolnie odczucie sztucznosci
    bez lampy = czasami cienie pod oczami, gorsza jakosc fotek
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    lampa = swiecaca skora, zly balans bieli w tle, i ogolnie odczucie sztucznosci
    bez lampy = czasami cienie pod oczami, gorsza jakosc fotek
    Jest jeszcze trzecie wyjście, na pewno o nim słyszałeś. Dołączyć do lampy takiego, który wie jak ona działa..
    Jarek

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Czasem trzeba dać +1 Ev, czasem +2 a czasem nie trzeba.
    Tylko ze takie dawanie na + czy - ma sie nijak w programie M Piszcie czasami w jakim trybie ( presekekcja czasu, przeslony ) dodajecie Ev zeby pozniej nie bylo postow ze w trybie M nie mozna dodac korekty ekspozycji ( wiem po sobie jak uczylem sie podstaw obslugi aparatu )

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Tylko ze takie dawanie na + czy - ma sie nijak w programie M
    A teraz weź aparat, sprawdź swoją teorię, przyjdź jak już sprawdzisz i przeproś, że piszesz głupoty.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jest jeszcze trzecie wyjście, na pewno o nim słyszałeś. Dołączyć do lampy takiego, który wie jak ona działa..
    tak, jasne,
    wystarczy wejsc do Twojej galerii zeby zobaczyc zdjecia z lampa, ktore wlasnie pokazuja wszystkie wady,

http://www.grabek.pl/gallery/ceremonia/043.jpg
    http://www.grabek.pl/gallery/ceremonia/023.jpg
    http://www.grabek.pl/gallery/ceremonia/020.jpg

i nie pisze tego zlosliwie, bo wcale nie robie od Ciebie lepszych zdjec,
    wiem po prostu ze nawet bedac mistrzem w blyskaniu pewnych rzeczy przeskoczyc sie nie da w reportazu,
    Ty jestes zwolennikiem lampy, ja kiedys jej uzywalem, teraz dopalam tylko na sali (ale nie mam lampy na body), nigdy wiecej w kosciele lampy nie uzyje,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

A teraz weź aparat, sprawdź swoją teorię, przyjdź jak już sprawdzisz i przeproś, że piszesz głupoty.
    Przepraszac nie zamierzam Nie powiedzialem ze sie nauczylem Tylko ze z tego co sie do tej pory nauczylem wiem ze dodawac wartosc Ev mozna w presekelkcji czasu i przeslony. U mnie ma M nie dziala nic takiego jak dodawanie wartosci Ev, jest jak by zablokowane.
    Widzisz, madry ten ktory nie probuje wyjasnic, tylko ten co sprowadza do parteru ..

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów