Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 194

Wątek: Lampa na ślubie - światło

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Nie mam zamiaru konkurować z miclesem Może źle napisałem to co miałem do przekazania, w kążdym razie czynności tych nie wykonuję przy każdym kolejnym zdjęciu. Rozpakowuję się w konkretnym miejscu i na samym początku ustawiam co trzeba i do roboty, w kościele, czy na dworze światło raczej zawsze takie samo. A przy wyjściu/wejściu z/do kościoła ustawiam av i jest szybciej. Zresztą i tak odwiedzę miejsca, w których będzie się to wszystko odbywało przed dniem ślubu, sprawdzę co i jak, żebym miał pogląd jak to najlepiej rozegrać. Doświadczenie nie mam w ślubach, więc muszę się przygotować wcześniej.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

W kościele prawnie nigdy nie jest docelowo włączone takie światło jakie jest podczas ceremoni. Na sali bywa różnie , raz się świeci mniej raz więcej.
    no comment...

Domyślnie

to ja mam jeszcze inne pytanie:

Kiedy robię zdjecie z palnikiem "na wprost" + ettl sprawa jest banalna. Automatyka zawsze poprawnie naswietli zdjęcie.
    A co jeśli lampa ustawiona na sufit ? Albo dodatkowo sufit + zrobiony własnoręcznie dyfuzor ? Ja wtedy uzywam w 100% pełnego manuala, a tymczasem Wy piszecie, ze automatyka spisuje się na tyle dobrze, ze używacie jej na slubach. Może tez powinienem spróbowac ?
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Kiedy robię zdjecie z palnikiem "na wprost" + ettl sprawa jest banalna. Automatyka zawsze poprawnie naswietli zdjęcie.
    A co jeśli lampa ustawiona na sufit ? Albo dodatkowo sufit + zrobiony własnoręcznie dyfuzor ?
    A cóż to za nowości ?
    Czyżby E-TTL przestawał u Ciebie działać wraz z obróceniem palnika lampy ?

U mnie działa normalnie - także z palnikiem skierowanym na sufit :rolleyes:
    Pozdrawiam,
    Pirx

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Czasem trzeba dać +1 Ev, czasem +2 a czasem nie trzeba.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Tylko ze takie dawanie na + czy - ma sie nijak w programie M Piszcie czasami w jakim trybie ( presekekcja czasu, przeslony ) dodajecie Ev zeby pozniej nie bylo postow ze w trybie M nie mozna dodac korekty ekspozycji ( wiem po sobie jak uczylem sie podstaw obslugi aparatu )

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Tylko ze takie dawanie na + czy - ma sie nijak w programie M
    A teraz weź aparat, sprawdź swoją teorię, przyjdź jak już sprawdzisz i przeproś, że piszesz głupoty.
    Jarek

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A teraz weź aparat, sprawdź swoją teorię, przyjdź jak już sprawdzisz i przeproś, że piszesz głupoty.
    Przepraszac nie zamierzam Nie powiedzialem ze sie nauczylem Tylko ze z tego co sie do tej pory nauczylem wiem ze dodawac wartosc Ev mozna w presekelkcji czasu i przeslony. U mnie ma M nie dziala nic takiego jak dodawanie wartosci Ev, jest jak by zablokowane.
    Widzisz, madry ten ktory nie probuje wyjasnic, tylko ten co sprowadza do parteru ..

Coś już napisał Awatar Adamek13
    Miasto
    Radzymin

Domyślnie

Przepraszac nie zamierzam Nie powiedzialem ze sie nauczylem Tylko ze z tego co sie do tej pory nauczylem wiem ze dodawac wartosc Ev mozna w presekelkcji czasu i przeslony. U mnie ma M nie dziala nic takiego jak dodawanie wartosci Ev, jest jak by zablokowane.
    Widzisz, madry ten ktory nie probuje wyjasnic, tylko ten co sprowadza do parteru ..
    Jeszcze raz przeczytaj to co poniżej...

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    to ja mam jeszcze inne pytanie:

A co jeśli lampa ustawiona na sufit ? Albo dodatkowo sufit + zrobiony własnoręcznie dyfuzor ? Ja wtedy uzywam w 100% pełnego manuala, a tymczasem Wy piszecie, ze automatyka spisuje się na tyle dobrze, ze używacie jej na slubach. Może tez powinienem spróbowac ?
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    ...i zastanów się, czy to co napisał pank dotyczy trybu M w body?
    Bo mi się wydaje że chodzi o lampę i to też nie w trybie manualnym...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    i nie pisze tego zlosliwie, bo wcale nie robie od Ciebie lepszych zdjec,
    wiem po prostu ze nawet bedac mistrzem w blyskaniu pewnych rzeczy przeskoczyc sie nie da w reportazu,
    Środkowe z tych, które pokazałeś zostawiłem tam specjalnie na takie okazje. A co, jeśli napiszę, że wszystkie zdjęcia z tej galerii są zrobione z lampą? No właśnie :-D
    Ręce opadają, przepraszam, nie podejmuję polemiki.
    Jarek

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów