mam mieszane odczucia co do A900. z mojego landszafciarskiego punktu widzenia jest interesujaca opcja, ale zwyczajnie za droga. w kategorii kompromisu cena do jakosci to 5D mkI/mkII + swieta trojca f/4 L tu niestety sporo odstaje na korzysc. a koniec koncow wszystko rozbija sie o portfel
kto trzeźwo myślący pomyślał by, że Martyna reklamuje sony, bo je lubi? Martyne wylansował Bonecki za czasów Automaniaka. Jakiś czas temu on wwazelinił się na nadwornego fotopstryka do sony.
chodziło mi raczej o wrażenia organoleptczne wynikające z trzymania w ręku, a na tym zdjęciu jest trochę więcej matalu: http://farm4.static.flickr.com/3099/...8bdf8e0f_o.jpg
tez nie jestem pewnyto znaczy na pewno nie jest to zly sprzet i darowanemu koniowi sie w zeby nie zaglada. ale...
ale majac plecak z 5D i zestawem 3 x f/4 z czerwonym paskiem, uwazam go za optymalny do mojej pracy - z dokladnoscia do tego, ze 17-40 absolutnie nie jest nienaruszalny, a 70-200 kiedys tez dostanie IS z uwagi na prace pod swiatlo i rozdzielczosc. przy czym jesli okaze sie, ze Sigma 120-400, ktora mam w kalendarzu jakos na przyszly rok, nie ssie pod swiatlo, to moj zestaw jest pelny i kompletny do czasu ewentualnej premiery 17-40 mkII. tak realnie.
Wrażenia organoleptyczne są ok. - wcale nie twierdzę, że jest źle ale to co napisałeś poprzednio jest powielaniem (zresztą już nie pierwszy raz) jakichś mitów o rzekomo niezwykłej solidności puszek innych producentów na tle Canona.
BTW: to zdjęcie które podałeś jest prawidłowym powiększeniem tego z dpreview (tam coś pomyslili) ale wnioski pozostają bez zmian. Nie ma jakiejś istotnej różnicy. Istotne różnice szczczególnie w "ilości metalu" to są w przypadku jedynek.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner