Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: Nikon walczy z PolishNikonService.com

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Cała ta sprawa to dobry przykład, co można zrobić z "zależnego klubu". Myslę, że to cenne doświadczenie, dla jakości działań ew. klubu canona, o którym sie dyskutuje.
    Serwis działa źle, ale na forum Nikona nie wolno o tym pisac, bo forum i klub nikona należy do Nikona Oby Klub Canona nigdy nie wpadł w podobną zależnośc, gdzie hedonizm każe "wypierać" problem, zamiast po ludzku załatwić.
    Trafna uwaga. Zgadzam się w całej rozciągłości.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Bardzo trafna i również jestem całkowicie przeciwny aby kiedykolwiek "sprzedać" Nasz klub pod władanie "z góry".

A co do akcji Nikon Polska - żałosna zagrywka. Jeśli nie chcą aby takie strony powstawały, niech wywiązują się rzetelnie ze swych obowiązków. Prosta sprawa.
    Powinno się taką akcję z Canon Service przeprowadzić swoją drogą...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Bardzo trafna i również jestem całkowicie przeciwny aby kiedykolwiek "sprzedać" Nasz klub pod władanie "z góry".
    To w takim razie po co ten klub ?

A co do akcji Nikon Polska - żałosna zagrywka. Jeśli nie chcą aby takie strony powstawały, niech wywiązują się rzetelnie ze swych obowiązków. Prosta sprawa.
    Powinno się taką akcję z Canon Service przeprowadzić swoją drogą...
    Wiadomo - ale tutaj wszyscy tak zazdrościli support dla klubu Nikona od Nikon Polska, a może oni po prostu byli cwani - mieli jakby nie patrzeć darmową reklamę, grono fanatyków (słyszałem parę tekstów ), itd. jakimś tam niewielkim kosztem ?
    Może lepiej na to spojrzeć bardziej trzeźwo że gromadzenie się pod jakimś tam znakiem producenta jest dość dziecinne i o to właśnie producentowi chodzi ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a mnie najbardziej zastanawia dlaczego administracja/moderacja zamyka kolejne wątki roszczeniowe

patrząc na to, że kilka lat zgłaszano problemy z serwisem i nikt nie reagował a teraz po stworzeniu portalu opisującego pozytywne/neutralne/negatywne załatwienie sprawy NAGLE prosi się o zaprzestanie akcji "szkalującej"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Wiadomo - ale tutaj wszyscy tak zazdrościli support dla klubu Nikona od Nikon Polska, a może oni po prostu byli cwani - mieli jakby nie patrzeć darmową reklamę, grono fanatyków (słyszałem parę tekstów ), itd. jakimś tam niewielkim kosztem ?
    Ja tam nie zazdrościłem, bo mi to przypominało PRL - niby wszyscy klienci równi, ale ci są równiejsi... Taka usługa spod lady.
    Generalnie masz dobre spostrzeżenie - warto by uściślić kto właściwie miał ten support, bo może się okazać, że niby wszyscy z forum N ale tak naprawdę wybrana grupka, w tym kontekście uciszanie sprawy na FN daje do myślenia.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 01-11-2009 o 21:09

Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

To w takim razie po co ten klub ?
    No napewno nie po to, by być "pachołkami" Canon'a, grzecznie wypełniającymi wszelkie polecenia.

Może lepiej na to spojrzeć bardziej trzeźwo że gromadzenie się pod jakimś tam znakiem producenta jest dość dziecinne i o to właśnie producentowi chodzi ?
    Support firmy - tak; Władza firmy - nie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Ja tam nie zazdrościłem, bo mi to przypominało PRL - niby wszyscy klienci równi, ale ci są równiejsi... Taka usługa spod lady.
    Generalnie masz dobre spostrzeżenie - warto by uściślić kto właściwie miał ten support, bo może się okazać, że niby wszyscy z forum N ale tak naprawdę wybrana grupka, w tym kontekście uciszanie sprawy na FN daje do myślenia.
    Ścisły support z tego co się orientuję przypadał najlepszym członkom klubu a nie każdemu userowi foruma. Też mam tam konto i swego czasu korzystałem z żółtego forum, ale żadnego supportu od Nikona nie uświadczyłem

Trzeba odgraniczać darmową reklamę jaką napewno w jakimśtam stopniu stworzymy Canon'owi, od wypełniania jego poleceń. Klub Nikona niestety daje sobą manipulować przez Nikon Polska, i tego trzeba się pilnować jak ognia.
    Moim zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 01-11-2009 o 21:16 Powód: Automerged Doublepost

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A co do akcji Nikon Polska - żałosna zagrywka. Jeśli nie chcą aby takie strony powstawały, niech wywiązują się rzetelnie ze swych obowiązków.
    Ale jakiej akcji? Nikon Polska jeszcze się w tym temacie nie wypowiedział, jedynie właściciel/administrator forum. Czytałeś w ogóle ten wątek?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Administrator forum Nikona dostał pismo czy tam mejla od Nikon Polska aby podjął on interwencję w tej sprawie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ścisły support z tego co się orientuję przypadał najlepszym członkom klubu a nie każdemu userowi foruma. Też mam tam konto i swego czasu korzystałem z żółtego forum, ale żadnego supportu od Nikona nie uświadczyłem
    A jaka jest rola tych najlepszych członków w aktualnym konflikcie z Nikonem dot. wzmiankowanej strony?

Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Nie mam pojęcia, jaka jest ich rola. Nie śledzę tego tematu dokładnie.
    A w temacie strony "anty-serwisowej" oficjalnie wypowiedział się jedynie admin foruma, a nie wszyscy ważniejsi członkowie Klubu.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów