Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
W takim układzie należałoby pochwalić Hazana, na zasadzie kontrastu, za utrzymywanie pełnej demokracji na forum
Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
i... Vitez-a ... za lagodnosc
no..

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
Jeśli jest tak jak piszesz Arturs to masakra...
ja nie jestem jakimś tam aktywnym userem - 170 postów tylko , ale często tam zaglądam i czytam dużo (zwłaszcza jak w robocie siedzę ), i stąd mam pojęcie o zakresie i tematyce jaka jest poruszana, że nie jest to zdanie odosobnione świadczy post:

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Niestety moja ocena tego co się dzieje na tamtym forum jest podobna - a jestem jego użytkownikiem dłużej niż tu. To co było, a to co jest to dwa światy. Mam wrażenie że "betonowy" styl tego forum na dłuższy czas okazał się dużo sensowniejszy niż rzekomo "towarzyski" tamtego.
Tam "towarzyskość" skończyła się chyba właśnie po okresie choroby Piotra i potem w krystalizacji i stowrzeniu NKP, pacyfikacji giełdy i sprzedających (patrz sprawy Cichego i Nowarta), zarabianie na reklamach itp. > czyli jak z fajnego forum zrobiła się potencjalna maszynka do zarabiania kasy.. i wtedy ci którzy mają inne zdanie już nie mogą go mieć..

W pewnym okresie trollowanie doszło tam do takiego poziomu, że większość tematów (przynajmniej tych które mnie interesowały) kończyła się kłótnią - zaowocowało to w jedną stronę zaostrzeniem zasad i cenzurą w drugą tym, że jeden z megatrolli został moderatorem, a część sensownych moderatorów zmieniło zajęcie.
ano.. a Ty czasem nie byłeś tam modem? bo Czornyj chyba tak..

w każdym razie akcja skończyła się tym właśnie że sporo część aktywnych modów zrezygnowała z tego na rzecz klaskaczy i przytakiwaczy - nie wszyscy modzi oczywiście tam są z tej opcji ale z pozycji obserwatora tak to wygląda..

Mam wrażenie że "betonowy" styl tego forum na dłuższy czas okazał się dużo sensowniejszy niż rzekomo "towarzyski" tamtego.
no bo tu administracja się nie wtrąca.. są owszem jakieś reklamy itp. ale nie ma tej całej machiny (czapeczki, szalikim, kubko, reklamy) pod nazwą - KLUB ściśle związany z forum.. dlatego właśnie inicjatywa Canon Foto Klubu i jednoznaczna deklaracja Hazana że będzie to byt "równoległy" z forum i mimo że tu "żyjący" to w pełni autonomiczny jest bardzo dobra..
Zresztą właśnie te "betonowe" nie modyfikowane w trakcie zasady i taka nieingerująca w zasadzie w nic administracja powodują że nie jest tak że zmieniamy zasady (i moderatorów) w czasie "gry" bo nam się widzimisię zmieniło albo właśnie pokłóciliśmy się z dotychczasowymi kolegami..