Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Nikon walczy z PolishNikonService.com

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Jeśli jest tak jak piszesz Arturs to masakra...
    W takim układzie należałoby pochwalić Hazana, na zasadzie kontrastu, za utrzymywanie pełnej demokracji na forum
    i... Vitez-a ... za lagodnosc

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Źródło/link?
    Wystarczy przeczytać wiadomość napisaną przez admina forum N (a dokładniej sam początek).
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Ale moze mi ktos wyjasnic, dlaczego bez loginu nie mozna na forum Nikona nic zobaczyc??
    Dlatego, że sama prośba jest informacją, że w serwisie jest źle. Lepiej, żeby przypadkowy internauta jej nie cztał, bo to złe "pablicyty" dla Nikona.
    Ewidentnie, sprawa śmierdzi prywatą i sposób w jaki próbuje się ją załatwić ma niewiele wspólnego z "czystymi intencjami".
    Swoją drogą, skoro powstała taka strona jak PolishNikonService.com , to znaczy, że problemy z serwisem przerosły cierpliwośc nikonowców. Ze swej strony serdecznie im współczuję, że musieli uciec się do środków ostatecznych i życze sobie, żeby nie powtórzył się polski scenariusz: "Co się czepiacie serwisu Canona, Nikon ma jeszcze gorszy - a poziom usług spada i spada".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Wystarczy przeczytać wiadomość napisaną przez admina forum N (a dokładniej sam początek).
    Yup, trzeba się trochę wczytać - za pierwszym razem przeoczyłem to "Nikon Polska uznało za niewłaściwe".

Tak trochę OT, ale nie do końca: United Breaks Guitars ;-)
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 01-11-2009 o 23:09

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Z tym NPS też jakaś dziwna sprawa. Aby być zawodowcem w oczach Nikon i korzystać z NPS trzeba mieć dwie puszki i trzy szkła z listy, której ja nie mogę znaleźć. Jeden z moich dobrych znajomych ma kilka puszek i prawie 30 szkieł i z tego co mi wspominał swego czasu wymagań tych nie spełniał.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

sv
    Guest

Domyślnie

Mały cytat:

"Ok. Pogadalismy sobie, ponarzekalismy, poszydzilismy, itd. Teraz proponuje idzcie robic zdjecia bo to nie forum serwisowe a fotograficzne. Czekam na Wasze zdjecia. Poki co zamykam.

Admin"

:-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Mały cytat:

"Ok. Pogadalismy sobie, ponarzekalismy, poszydzilismy, itd. Teraz proponuje idzcie robic zdjecia bo to nie forum serwisowe a fotograficzne. Czekam na Wasze zdjecia. Poki co zamykam.

Admin"

Mocne
    Proponuję według tej logiki w ogóle zamknąć forum, przecież siedzenie przed kompem to strata czasu, proponuję iść robić zdjęcia :-)

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Aby być zawodowcem w oczach Nikon i korzystać z NPS trzeba mieć dwie puszki i trzy szkła z listy, której ja nie mogę znaleźć.
    Aby być zawodowcem w oczach firmy Canon i korzystać z CPS trzeba mieszkać poza granicami Polski
    Cytat Zamieszczone przez pro.canon-europe.com
    You have enough products to qualify for membership, but unfortunately there is no Pro Rep assigned to your country. Should this change in future, you will be eligible for CPS Membership

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

wygląda na to, że Pan Milecki ma stracha, że strona dotycząca badziewnego serwisu nikona może ewoluować w kierunku nowego nikon forum, które mogłoby się (o zgrozo!) okazać niezależne zarówno od Piotra Mileckiego jak i oddziału Nikon Polska.
    Wątpię żeby chodziło tu o obawę przed konkurencyjnym forum> FN ma obecnie ponad 33 tyś użytkowników, ugruntowaną pozycję - nie sądzę żeby mu coś groziło. Raczej jest to kwestia jakiejś zależności od Nikon Polska (nie wiemy jakiej - zresztą to nie nasza sprawa) i dlatego muszą posłusznie wykonać polecenie z góry. Dla nas oczywiście jest to przestroga przed zbytnim uzależnieniem się od takiego giganta i to oczywiste. Ale jak w życiu nie należy popadać w skrajności - "równowaga to zdrowie" - jak głosi jeden ze sloganów. Tak na prawdę to oni są bardziej uzależnieni od Nas niż My od nich - czego paniczne monity Nikon Polska do P. Mileckiego są najlepszym dowodem.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    dodatkowo to co tutaj jest uważane za zamordyzm i to że "forum jest prywatne" itp. i narzekanie na Viteza że coś tam usunął (bo tu Hazan praktycznie się nie pojawia) to jest nic .. tam jest normalna cenzura, na porządku dziennym jest kasowanie (a w najlepszym przypadku zamykanie) wątków które są "niezgodne z aktualną linią partii rządzącej" a każde wychylanie się powoduje awantury które obrazowo się rozwijają od paru godzin do paru dni góra po czym "znikają" i wszyscy są już fajni i się zgadzają z administracją.. generalnie na początku jest fajnie dopóki nie czyta się często żółtego forum i nie pozna choćby z grubsza zakresu cenzury i granic.. generalnie nie ma tam miejsca na dyskusje na tematy które nie pasują administracji.. tu jest fajniej bo administracja ma nas w nosie
    Niestety moja ocena tego co się dzieje na tamtym forum jest podobna - a jestem jego użytkownikiem dłużej niż tu. To co było, a to co jest to dwa światy. Mam wrażenie że "betonowy" styl tego forum na dłuższy czas okazał się dużo sensowniejszy niż rzekomo "towarzyski" tamtego. W pewnym okresie trollowanie doszło tam do takiego poziomu, że większość tematów (przynajmniej tych które mnie interesowały) kończyła się kłótnią - zaowocowało to w jedną stronę zaostrzeniem zasad i cenzurą w drugą tym, że jeden z megatrolli został moderatorem, a część sensownych moderatorów zmieniło zajęcie.

Mały cytat:

Admin"

No cóż jak ktoś nie ma argumentów to zawsze odwołuje się do zdjęć :wink:. Taki argument ostateczny.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-11-2009 o 23:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Zamordyzm na forum nikona był zawsze, ale tym razem obraca się przeciwko tym, którzy za mordy trzymali :-) osobiście mnie to bardzo cieszy:-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 02-11-2009 o 00:13

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów