I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=119508
Głupio Ci teraz ?
Za optyczne.pl:
""W zwiazku z informacja uzyskana bezposrednio od Nikon Polska, informujaca mnie o fakcie jednostronnego dzialania w sprawie niedoskonalosci serwiu Niikon Polska, uprzejmie prosze o u usuniecie linkow prowadzacych do strony opisujacej sposob dzialania w/w serwisu. Ode mnie napisze ze akcja ODNIOSLA SKUTEK, zwrocono uwage na problem, jednak linkowanie do portalu dzialajacego w jedna strone, bez poznania uzasadnienia drugiej, Nikon Polska uznalo za niewlasciwe i krzywdzace. Ponadto swietnie dzialajacy system NPS zostal rowniez opatrzony szkalujacymi wpisami, nie majacymi nic wspolnego z rzeczywistoscia. Osobiscie korzystam z NPS i wiem ze ta czesc serwisu jest nienaganna.
Prosze o usuniecie linkow w podpisach i watkach do strony nikon polish service na forum. Sa inne sposoby na zalatwienie tej sprawy, o tym wkrotce.
Pozdrawiam,
P i o t r M i l e c k i " "
najbardziej rozbawiło mnie zdanie:
"Osobiscie korzystam z NPS i wiem ze ta czesc serwisu jest nienaganna."
zdziwiłbym się gdyby było inaczej. inna sprawa z pozostałymi klientami nikona, którzy nie mają kolesi w nikon Polska. wygląda na to, że Pan Milecki ma stracha, że strona dotycząca badziewnego serwisu nikona może ewoluować w kierunku nowego nikon forum, które mogłoby się (o zgrozo!) okazać niezależne zarówno od Piotra Mileckiego jak i oddziału Nikon Polska.
wg mnie będzie to jakoś tak:
NKP jest jakoś tam sponsorowany przez Nikona (reklamy, testy czy co tam jeszcze)..
a NKP wywodzi się z forum nikona.. mają wspólnego "władcę" Piotra.. serwis nikona ma też coś takiego co nazywa się NPS chyba - czyli Nikon Pro Service - i z tego korzystają "profesjonaliści" - to działa bez zarzutu(typu naprawa od ręki czy w 1 dzień itp.), no i oczywiście reszta serwisu jest dla "plebsu" - i tu jest problem.. z tego co wyczytałem na stronie "protestujących" to nasza "żytnia" w porównaniu do tego co tam wyprawiają to nawet za dawnych czasów mały "pikuś"..
i jest tak że cała akcja ze stroną polishnikonservice.com urodziła się i ma główny napęd na forum nikona.. i w końcu jak zasięg i popularność przekroczyły pewien "punkt krytyczny" (czyli pewnie dotarły do nikon europe lub nawet japonii) to nagle nikon polska się obudził i zamiast kogoś w serwisie wziąć i kopnąć w dupę to "poprosił" Piotra o wyciszenie.. a że członkowie NKP są obsługiwani przez serwis NPS to jest jasne że dla nich wszystko w serwisie jest ok, a reszta to pieniacze i się rzucają nie wiadomo czemu skoro współpraca z nikonem taka fajna jest.. a że internauci są przekorni to mamy co mamy
dodatkowo to co tutaj jest uważane za zamordyzm i to że "forum jest prywatne" itp. i narzekanie na Viteza że coś tam usunął (bo tu Hazan praktycznie się nie pojawia) to jest nic .. tam jest normalna cenzura, na porządku dziennym jest kasowanie (a w najlepszym przypadku zamykanie) wątków które są "niezgodne z aktualną linią partii rządzącej" a każde wychylanie się powoduje awantury które obrazowo się rozwijają od paru godzin do paru dni góra po czym "znikają" i wszyscy są już fajni i się zgadzają z administracją.. generalnie na początku jest fajnie dopóki nie czyta się często żółtego forum i nie pozna choćby z grubsza zakresu cenzury i granic.. generalnie nie ma tam miejsca na dyskusje na tematy które nie pasują administracji.. tu jest fajniej bo administracja ma nas w nosie![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|