Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Piłka ręczna - co podpiąć?

Domyślnie Piłka ręczna - co podpiąć?

Witam,

Body to 1D MK III i 5D MK I, pytanie jak w temacie, jakie szkła podpiąć do tego team'u?. Warunek, to jasne stałki f2.0 i jaśniejsze - to ze wzgledu na bardzo ubogie oświetlenie........powiedzmy że finanse nie grają roli. Oczywiście mam swój typ, ale chciałbym poznać zdanie bardziej doświadczonych w te klocki :wink:

Dziękuje i pozdrawiam,

Jerzy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no ale przeciez odpowiedz jest tak banalnie prosta i wybor tak maly ze nawet nie ma sensu pisac
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no ale przeciez odpowiedz jest tak banalnie prosta i wybor tak maly ze nawet nie ma sensu pisac
    Pozornie masz racje, w gre wchodzi tylko kilka stałek, ale tak jak nadmieniłem muszę wybrać tylko dwie, i tutaj jest pytanie; które ogniskowe wybrać?:-|

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

85 1.8 lub 135 2.0 + 200 2.0 + tc 1.4.

Dobrze kombinuje?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 31-10-2009 o 08:03

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Pozornie masz racje, w gre wchodzi tylko kilka stałek, ale tak jak nadmieniłem muszę wybrać tylko dwie, i tutaj jest pytanie; które ogniskowe wybrać?:-|
    jeśli dwie, to np. coś szerokiego (w miarę): 28/1,8 oraz tele: 100/2,0 (ew. 135)

Domyślnie

Witam
    Zależy od sali jak daleko będziesz siedział i skąd focil i jakie kadry.

Jak szeroko to 24 lub 35mm i coś długiego 85mm możne by ok lub za krotko 135mm to super szlo i 200mm f2 polecam to już kosa lecz finansowy bankrut .
    Ciężko powiedzieć trza znać lub być na sali i zob jakie są odległości i gdzie będziesz mógł przebywać bo czasami chcieć i móc to dwie rożne sprawy jeśli chodzi o sędziów.

35mm na 5d i 85mm na 1d to bym brał i na pewno poradziły by sobie( lepiej przyciąć niż dokleić) .

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 31-10-2009 o 10:27
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Ja robie (nikon) 85/1.4 (pod DX) i mi sie sprawdza najlepiej. Duzo zalezy od hali i organizacji imprez. Nieraz sie siedzi za bramka ( reklama, siatka i nie mazliwosci chodzenia ) tu dobre jest 200 pod FF lub nawet ciut wiecej, jak ma sie mozliwosc stac przy bramce ( za linia koncowa ) to lepsze jest 135 (pod FF). Obecnie aparaty maja duze matryce to zawsze mozna delikatnie wykadrowac.

Teraz zaleznie od matrycy ( DX, FF ) kazdy sobie przeliczy jaka ogniskowa potrzebuje.

Domyślnie

też byłbym za tym aby do FF dać coś szerszego i tu 24 1.4 a do 1-nki jakieś tele 85/135. No ale tez zależy gdzie będziesz siedział (stał )
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Domyślnie

Jeśli chodzi o ekstraklase to nie jest tak źle ze światlem. W niższych ligach jest już problem bo nikt nie przykłada takiej wagi do oświetlenia. Ja robię 70-200 2.8 w hali i daje jakoś rade

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o ekstraklase to nie jest tak źle ze światlem. W niższych ligach jest już problem bo nikt nie przykłada takiej wagi do oświetlenia. Ja robię 70-200 2.8 w hali i daje jakoś rade
    Przyjedz do Lubina (obecnie vicemistrz u kobiet ) iso3200 i 135 2.0, i czas jak dobrze pamietam 1/400 albo 1/500
    ale to akurat z tego co wiem wyjatek

odnosnie pytania to jak inni polecaja: 85 1.8 i 135 2.0

a jesli obiektywy na 2 body to jakas 300 by sie przydala dla cieszynek/zdjec gestykulujacych trenerow itp.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów