Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: canon ef 24-70 f2.8 wart swojwj ceny ?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie mialem Tamrona na tyle dlugo zeby oceniac jego AF, ale Sigma 24-70 2.8 wyraznie odstaje od elki jesli chodzi o pewnosc ostrzenia w roznych warunkach.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    No, Arkan, na takie dictum... ;-)
    Oj, oj - ale się porbiło. Nie mozna na chwilę pojechać porobić zdjęć, bo tu takie zamieszanie ;-)
    Ale ad rem:
    Cytat Zamieszczone przez pazurek
    A jak sie sprawuje Tamron 28-75 na fullframe?
    Tak - http://arkan.net.pl/upload/01EW2260-01.jpg (60mm, 2.8, bez edycji)
    Cytat Zamieszczone przez iczek
    Jesli widziales zdjecia Arkana z 1D, to zapewniam Cie, ze COKOLWIEK zalozysz do tego body, to padniesz na podloge! Podkreslam - cokowiek. Nawet przez butelke od coli ten aparat robi super fotki. Po prostu nie jest to smietnik z filtrami AA
    Dzięki iczek - od razu mi lepiej - ale rzeczywiście 1ds to rewelacyjny sprzęt, a słaby filtr AA pozwala na robienie ostrych zdjęć. Ma to jednak swoją cenę - 1ds jest bardzo wymagajacy w stosunku do obiektywów. Wszystkie niedoróby widać jak na dłoni (szczególnie CA). Nigdy nie podpinałem 24-70L do 1ds, ale mój tamron spisuje się b.dobrze. Co do jakości 24-70L- miałem 3 sztuki z 10d i już ich nie mam...
    Cytat Zamieszczone przez krecio
    Co z tego, ze ostry? Nawet przedziwne dzwieki jego AF'a byly do przezycia. Natomiast kolorystyka zdjec, tonacja itp. byly po prostu nienaturalne, Zadne PSowe "pranie" zdjec nie dawalo porzadanego przeze mnie efektu. Co najwyzej nieznacznie zblizalo do niego...
    Szczerze powiem, że nie zauważyłem takich problemów u siebie - kolory są takie jak należy - może jakiś walnięty egzemplarz?
    Cytat Zamieszczone przez Hoody
    canon ef 24-70 f2.8 wart swojewj ceny ?
    Czy warto dać 25 000 EUR za jedną noc z Naomi Cambell? - Chyba nie warto. Ale czy można być liczącym się na świecie Playboyem nie mając Naomi na rozkładzie? Raczej nie można.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 18-09-2005 o 23:47
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Sporo napisaliście... Ja się przymierzam do tego obiektywu (24-70L) i nie wiem czy to dobry pomysł. Oczekuję przede wszystkim jakości obrazu, szybkości AF i uniwersalności, żeby służył również na spacerki z pieskiem
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Domyślnie

ja uzywam tylko takiego, nawet 50/1.8 odtsawilem do szafy... chyba mam dobry egzemplarz...

moze Oskarkowy sie wypowie, bo ostatnio ukradl mi na weselu na kilka strzalow :P

Zablokowany

Domyślnie

24-70 to duży klamot, który moim zdaniem pełnię swoich możliwości oddane dopiero na FF. Pod 5d sprawował mi się wyśmienicie. Na 1d był solidnym, pewnym i plastycznym szkłem, ale nie oszałamiającym. nie była to kwestia egzemplarza, bo jak powiadam, na FF dawał miodny obrazek. Jeśli ktoś chce spacerzooma to ta eLka nie jest najlepszym pomysłem, naprawdę swoje waży...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Na spacerzooma chyba już lepiej 24-105mm f/4L. Albo w ogóle coś innego i tańszego, typu 17-55mm f/2.8 IS
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

24-70 to świetny obiektyw. Na pełnej klatce to ząbki pokazał mi niezłe szkiełko generalnie bardzo dobre. AF ostrzy w punkt. AF nie powalł mnie szybkością jednak USM to USM. Obiektyw bardzo dobry, ale pod cropa nie polecę. Jeśli planujesz przesiadkę na FF w najbliższym czasie będzie Ci służył jako dobry spacerzoom. 70/2.8 jest na prawdę wystarczające w plenerze tym bardziej jak masz zakresz powyżej 70mm w innych szkłach. W razie czego służę samplami
    Pozdrówki!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Dobre zdjecia nie koncza sie tylko na tym ze sa ostre... Jest jeszcze bokeh, kontrast, kolory. Do tego szybkosc af'a, solidnosc mechaniczna szkla... Mimo ze mozna miec za to szklo ze 4 sigmy albo tamrony to jednak nie to samo.
    Nic dodac nic ujac, mialem w rekach wspomnianego tamrona oraz okazje porownac tez do sigmy 24-70, podarowalbym sobie zamienniki. Nawet moj stary Canon 28-105 mial lepsze kolory i kontrast. Jestem bardzo zadowolony z 24-70 f/2.8 L.

Pozdrawiam
    A ja mam canona...

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Osobiscie sam kiedys chwalilem bardzo tamrony. Daja naprawde ladne kolory, swietna ostrosc. Ale AF to dramat a jakosc wykonania tragiczna. Mam 24-70 i na pewno nie pozbylbym sie tego szkla )
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

używam tego obiektywu juz chyba z dwa lata i nadal jest świetny niedługo przediadam się na FF wiec moze będize jeszcze lepiej ale jak narazie jest super
    AF bez problemu szybki do tego USM nie ma co narzekać

to prawda jest duży i masywny ale to sama przyjemnosć trzymać go w dłoniach

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów