Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: co kupić 5d czy 7d do reporterki

Domyślnie

mam c 10-22 s30 1.4 c50 1.4 c85 1.8

co do tego brac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beautysite Zobacz posta
    Jak ktoś pisze, że pomiędzy 5d I i II nie ma różnicy to ja się załamuję .. chętnie podeśle zdjęcia na iso 6400 z 5 D MII. Jeśli ktoś je porównuje to chyba nie wie do czego służy nowy mark II a zdjęcia robi z lampą błyskową :-). Nie odnoszę się tylko do tego wątku ale przestańmy tak klepać od rzeczy heheh nowy 5D jest o niebo lepszy miałem dwa równocześnie i już nie chciałem dotykać starej 5D (oczywiście mając nowa pod ręką - bo ogólnie stara też jest super i według mnie wolabym od 7d) więc teraz mam dwie marki II i szczerze jest różnica.

jedni widza roznice wieksza, inni mniejsza, ja szczerze mowiac prawie nie widze roznicy, detali na zdjeciach nie jest więcej a rownica szumow wlacznie z ISO3200 pomijalna, dla mnie wydawanie kasy na 5D2 to marnowanie pieniedzy

Cytat Zamieszczone przez fotokaczy Zobacz posta
    mam c 10-22 s30 1.4 c50 1.4 c85 1.8

co do tego brac
    kupujac 5D, musialbys wymienic tez dwa obiektywy, Canona 10-22 i Sigme 30 1.4
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

no to naprawdę sugeruję porobić nim zdjęcia i wyciągnąć RAW w cieniach - i to będzie różnica heheh ... ale w sumie to nie ten wątek.
    Tak szczerze to po zapoznaniu się z 7d nie wiem co bym wolał 5d kusi pełną klatką ale to stara konstrukcja .. najlepiej oba przetestować heheh.
    Regulamin pkt 8.
    canona 1D mark IV, 5d mark II , 24 II 1.4, 35 1.4, 85 1.2, 15 2.8 no i dedolight :-)

Domyślnie

tylko jak przetestować, zabrać ze sklepu i iść do ciemnego kościoła bo w warunkach sklepowych to testować troszkę kiepsko

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Do reporterki, szczególnie wymagającej szybkiej i bezbłędnie CELNEJ puchy - 7D myślę będzie lepszym rozwiązaniem od 5D. Albo zastanowić się nad używanym 1DmkII/mkIII. Jeśli nie będzie to reporterka dynamiczna, można próbować 5D + jakieś dobre szybkie szkła L/USM.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Zablokowany

Domyślnie

Ja jestem bardzo ciekaw tego 7d, chętnie bym porównał jego AF z jedynkowym.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Do czasu wyjaśnienia ważniejszych wątpliwości dot. 7D na miejscu autora wątku bym się wstrzymał z zakupami i trzaskał fotki tym czym posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Do czasu wyjaśnienia ważniejszych wątpliwości dot. 7D na miejscu autora wątku bym się wstrzymał z zakupami i trzaskał fotki tym czym posiadam.
    tez się coraz częściej zastanawiam.

Uzależniony

Domyślnie

Jesli potrzebujesz w kazdej sytuacji blyskawiczego AF'a to 7D, ale jak juz 5D trafi to rozklada jakoscia na lopatki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokaczy Zobacz posta
    witam obecnie jestem w posiadaniu canona 30d i po trzech latach pracy przy ślubach zamierzam kupić nowe body.
    moje pytanie jest takie czy kupić nowość 7d czy stare 5d
    co będzie lepszym wyborem
    Dziwne pytanie jak na trzy lata doświadczenia. Po 3 latach powinieneś doskonale wiedzieć czego oczekujesz od aparatu i który z tych modeli Ci bardziej odpowiada. Wady i zalety obu masz wszędzie wypisane (ot chociażby w wątkach porównawczych: http://canon-board.info/showthread.php?t=53029 http://canon-board.info/showthread.php?t=53993 ).

Skoro chcesz by ktoś za Ciebie wybrał jakim sprzętem będziesz zarabiać na życie to wybacz - ale przenoszę Twoje (źle umiesZczone) pytanie do działu dla początkujących. Tu zadajemy pytania "zdecydujcie za mnie co kupić" .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów