na 7 dniowym wypadzie taterskim test bojowy przeszedł orion aw
moje pierwsze obawy o to jak bedzie sie nosiło taki połączony pasko-torbo-plecak jakoś sie rozmyły
zaczne od górnej części
1. zapina sie toto do dolnej cześci na dość niepozorne zatrzaski przy dwóch bokach po jednym zatrzasku
2. od srodka jest jakby wylana cienka warstwa gumy zapewne przeciw deszczowo
3. w środku jest jedna podłużna kieszeń miesci sie tam 1,5l wody
4. w sumie to wpakowałem w plecakową część w czasie podróży buty trekkingowe wysokie i ogólnie duże IMO, podczas wędrówki miesciłem tam kurtke kanapki i wspomnianą wodę
dolna część
1. nosi sie toto 'na tyłku'pas mocujący i klamra są solidne pomimo tego ze jestem chudy nie spadał mi a z obracaniem do przodu celem dostepu do sprzętu też nie było problemu
2. zamiast na tylku mozna to nosic na ramieniu, dołaczony pasek podpina sie w
zatrzaski od mocowania górnej częsci
3. mieszcze tam z grubszych rzeczy 70-200, puszke z dopietym 28-135, kita, pierscienie makro, gruche nr 9, fotobank i zostaje troche wolnego, w róznych kieszeniach upycham filtry karty pędzel zasilacze itp
in +
+szybki dostęp do sprzetu, po odłączeniu plecaka od pasa, obracam pas o powiedzmy 180 stopni klapa otwiera sie odemnie
+super regulacja ułozenia na tyłku ma takie sprytne regulowane skrzydełka![]()
i nie dynda nie podskakuje nawet jak biegne
+wpakowałem tam wszystko co mam
+12h w tatrach dziennie i zyjeplecy ani tyłek nie bolą
in-
-miałem problem z zapięciem dołu do góry nie zdejmując obu z siebie,
zrobić to jedną reką nie mając oczy z tyłu jest IMO trudne
ogólnie:
-dość sceptycznie podchodze do mocowania plecaka do pasa ale podnosząc całość, wypakowana jak wspomniałem, za górne ucho plecaka nic sie nie urwało ani ucho ani samo połączenie pasa do plecaka
-nie używałem jeszcze pokrowca aw wiec nie wiem jak sie sprawuje
-nie nosiłem także pasa jako torby
-mimo zachaczania przy schodzeniu , z orlej perci czy z rys, spodem plecaka o skały nie ma śladu ani zadrapań
to narazie tyle bo bojowa próba była narazie tylko jedna
strzele fote lub dwie lub więcej ale dajcie znać co chcecie zobaczyć
pozdrawiam