Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Sigma 30mm f1.4 Czy FF/BF w normie ??

Domyślnie Sigma 30mm f1.4 Czy FF/BF w normie ??

Prosiłbym o info czy FF/BF w tej Sigmie jest w normie. Sprzedawca umieścił poniższy test na swojej aukcji za granicą. Czy w ogóle warto???
    Pozdr.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

przecie widać że nie
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Witam

Fajnie że zamieścił test, problem tylko w tym, że na twojej puszcze ten obiektyw może zupełnie inaczej pracować. Więc jeżeli chcesz mieć pewność co do ff/bf idź do jakiegoś sklepu gdzie mają te sigmy i podepnij kilka sztuk pod swoje body, ewentualnie, jeżeli szkło możesz mieć w bardzo atrakcyjnej cenie, kupuj i jeśli coś będzie nie tak ślij na kalibracje do serwisu

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Zablokowany

Domyślnie

Pytanie do doświadczonych kalibracją sigm. Jak wygląda procedura wysyłki szkła z puszką do sigmy? Kto płaci za wysyłki i ile to trwa? Robią to porządnie? Myślę o 50mm/1,4 i już się asekuruję z kalibracją.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jeżeli obiektyw jest na gwarancji to zamawiasz kuriera na koszt Sigmy (wcześniej warto zadzwonić i się umówić). Do paczki dołączasz gwarancję, dowód zakupu (paragon, faktura) i opis tego co się dzieje z obiektywem. Cała operacja jest darmowa. Ja czekałem 6 dni roboczych z wysyłką w 2 strony. Trzeba wysłać z body oczywiście. Jestem bardzo zadowolony po kalibracji..
    Ostatnio edytowane przez myslidar ; 30-10-2009 o 15:17
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

privmw
    Guest

Domyślnie

Jeżeli nie masz gwarancji to:

Proszę o podanie numeru seryjnego obiektywu Sigma, ponieważ musimy sprawdzić czy posiada on programowalna płytę główna czy też nie, a od tego uzależniona jest cena kalibracji.

oraz:

Wstępny koszt kalibracji Pana obiektyw Sigma 30/1,4 DC HSM o nr\s xxxxxxx wynosi 256,20 zł brutto. Dokładny koszt będziemy mogli potwierdzić po sprawdzeniu obiektywu przez technika. Jeżeli zdecyduje się Pan na wysłanie sprzętu do serwisu, proszę wysłać obiektyw wraz z body z prośba o kalibracje i numerem kontaktowym. W przypadku napraw pogwarancyjnych klient ponosi koszty transportu.

Trzeba do nich napisać i sie zapytać... podając numer seryjny...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja od siebie napisze ze to jednak skandal, kalibracja zawsze powinna byc za darmo, niewazne czy jest gwarancja czy nie, a koszt 256 zł to kolejny zart
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Nie uwazam zeby to bylo jakos kosmicznie drogo.
    Idac tym tokiem myslenia samochody tez powinny miec zawsze zbieznosc ustawiana za darmo itd

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

dla wszystko ma być za darmo...
    gwarancji masz 3 lata..., a jak chcesz to i 5..
    kalibrujesz sobie przez ten czas do ilu puszek chcesz,
    serwis sigmy akurat jest bardzo przyzwoity..
    gg: 6096145

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Kalibracja mojej zajęła z przesyłką niecały tydzień (był niewielki FF). Serwisanci kompetentni, kontakt telefoniczny wzorowy, słowem dobrze wydane 250zł. Doradzili, co można jeszcze zrobić (coś mi tam czasem hałasuje w środku - obiektyw ma swoje lata), czym się nie przejmować. Oby tak każdy serwis działał. A sama S 30/1,4 jest rewelacyjna - życzyłbym sobie takiej jakości szkieł Canona przy tych cenach.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów