carl zeiss distagon 35/1.4 na bagney contax/yashica.
carl zeiss distagon 35/1.4 na bagney contax/yashica.
Minolta autofokuśna i AF 35mm 1:1,4 D. Cena nieznana (zapewne wysoka) :-)
http://www.dpreview.com/news/0508/05081901kmlens.asp
EDIT: ale to chyba wyszło dopiero jako Sony i cena tegoż już jest znana (oczywiście wysoka) :-)
tak się zastanawiam dlaczego ludziom robi róznice 1,4 czy 2, imo taki pierwszy będzie na pełnej dziurze raczej cienki.
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Trochę poszukałem o tym Zeissie 35mm/1.4 na bagnet C/Y - to szkło ma obecnie kultowy status i trzyma wysoką cenę.
Sample z niego są mordercze.
A jak Waszym zdaniem rokuje ten Samwsiung 35mm?![]()
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
Nieeeeeeeee... ja biorę sobie Zeissa ZE 35mm/2.0 - teraz choinka to łatwiej się będzie przed żoną wytłumaczyć.
Nie mam szkła pomiędzy 24 a 50mm więc 35mm wpasuje się idealnie.
Widziałem sample z tego szkła i mam nadzieję że się bardzo zaprzyjaźnimy.
Brak AF przy 35mm to nie jest wielka tragedia, skoro ja ten brak akceptuję i przy 85mm...
Następna w kolejce będzie już systemowa eLka 100mm Macro... W końcu będę mieć jakieś szkło Canona, bo to wstyd jechać na szkłach od obcych producentów gdy Canon robi tak fajną przecież optykę...
A potem... może 70-200?
A może Sigma zrobi jasne 85mm z AF-em, to do szybszych akcji byłoby jak znalazł...
Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 27-11-2009 o 03:32
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE