Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Konkurs Fotograficzno-literacki

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Konkurs Fotograficzno-literacki

Konkurs Fotograficzno-literacki Klubu czasopisma Lustrzanka.

Nie da się ukryć, że nadeszła jesień. Nie jest to czas przychylny nawet dla prawdziwych reporterów.
    Wieje i siąpi a tu trzeba rozejrzeć się za jakimś tematem. A tematu jak na lekarstwo. Czasem pojawi się w kadrze

ruda wiewiórka lub samotna i

zmarznięta kaczka.

Jeśli komuś dopisze szczęście to może znajdzie się jeszcze jakiś

grzyb.

Ale większość będzie musiała zadowolić się nostalgicznymi widoczkami w stylu

pałacyk nad wodą.

Chyba, że komuś wpadnie w oko jakaś

abstrakcja.

Przed nami dwa świąteczne dni. Dzień Wszystkich Świętych i Święto Niepodległości. Będzie okazja aby wyciągnąć sprzęt z torby, strącić z niego kurz i narzekając na aurę trochę po fotografować. A jak fotografować to najlepiej wszystko co się rusza: dzieci karmiące w parkach kaczki, spacerowiczów, wiewiórki i ptaszki, ckliwe krajobrazy oraz wszystko co można podpiąć pod temat konkursu Pierwsza połowa Listopada w obiektywie.

Regulamin

Każdy użytkownik CB może umieścić w wątku jedno zdjęcie oczywiście w regulaminowej rozdzielczości oraz opis jak zdjęcia powstało ( ewentualnie co się na nim znajduje) i przy pomocy jakiego sprzętu. Opis nie powinien przekraczać tysiąc znaków ze spacjami.

Umieszczenie zdjęcia w wątku jest jednocześnie wyrażeniem zgody na jednorazową publikację zdjęcia wraz z opisem w czasopiśmie Lustrzanka. Osoby chcące aby ich zdjęcie, które ukaże się w czasopiśmie było nieco większe od znaczka pocztowego proszone są o nadesłanie zdjęcia na adres: redakcja@tmf.waw.pl w temacie wiadomości podając konkurs CB a w wiadomości nazwę użytkownika oraz imię i nazwisko.

Najlepsze prace wyłoni Jury w skład , którego wejdą przedstawiciele Forum i Redakcji.

W konkursie mogą brać udział zdjęcia już wcześniej publikowane na Forum lub w innym miejscu.

Termin umieszczania zdjęć mija w niedzielę o północy 15 XI 2009

Dziesięciu autorów, którzy pierwsi umieszczą zdjęcia w wątku konkursowym otrzymają w prezencie drogą pocztową czasopismo Lustrzanka.

Nagrody

Autorzy trzech najlepszych prac otrzymają nagrodę w postaci specjalnego fotograficznego i mobilnego fotela przy pomocy, którego będą mogli w długie zimowe wieczory podumać nad kolejnymi fotograficznymi tematami.

Cel Konkursu.

Staram się połączyć przyjemne z pożytecznym. Jedni starują w konkursie i zdobywają trofea a inni się uczą. Tym bardziej, że jedno nie wyklucza drugiego.

Zapraszam!

Fundatorem nagród jest firma Sony

Proszę o nie komentowanie zdjęć w wątku.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zaczynam się zastanawiać czy nie za bardzo podniosłem poprzeczkę i czy poziom konkursu nie jest za wysoki? Co prawda do połowy listopada zostało jeszcze kilka dni nie mniej zdjęć jak na lekarstwo. :sad:

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może ludzi nie kręcą nagrody i stąd taki niewielki odzew ... fotel alfa dla canoniera ... czy to nie "obraza" .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak to mówi przysłowie to kiepskiej baletnicy i rąbek od spódnicy wadzi. Miałem przyjemność testować nagrodę. I doskonale się sprawdza jako rekwizyt, który można użyć nawet w terenie, w złych warunkach meteo a nawet w wodzie. Przy jego pomocy można rozwiązać wiele fotograficznych problemów: http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1144
    To pierwsza edycja konkursu i będą następne. Oczywiście jak pojawią się zdjęcia.

Domyślnie

mam pytanie czy zdjęcia muszą być z tego roku?
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie muszą

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jesienna Depresja

Jedno z najważniejszych dla mnie zdjęć. Powstało w bardzo dużym smutku i żalu. Efekt nastroju potęguje jesienna atmosfera. Foto wykonane Canonem 400d z podpiętym na pokładzie ef 90-300 USM f4,5-5,6 @ 200mm

"Gdzieś w oddali usiadła
    Wyrysowane usta
    Cieniem zaznaczona sylwetka
    I Cichy szum nadziei
    że kiedyś odejdzie"

by Venomer
    Ostatnio edytowane przez venomer ; 09-11-2009 o 21:35
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Domyślnie

wiewióras
    Jedno z pierwszych moich zdjęć z których byłem zadowolony. Wiewiórka upolowana w warszawskim parku Skaryszewskim. Zdjęcie zrobione canonem 40d wraz z 50 f/1,4 @ f2.5
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Jesienne wędrówki
    Fotka z Beskidu Śląskiego. Starszy pan dziarsko schodził z Baraniej Góry... widać było, że nie pierwszy raz na szlaku... C 40d + 85/1,8
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Domyślnie

A ja podejdę do tematu troszkę od d..rugiej strony. Czysto gazeciarsko.

Spokój i chwila zadumy dla osób starszych i atrakcja dla dzieci - tak w skrócie można opisać atmosferę panującą na Placu Wolności w Bydgoszczy podczas obchodów Narodowego Święta Niepodległości. C40d + T 17-50 2.8

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów