Strona 18 z 29 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 286

Wątek: Canon 17-40/4.0L

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

17-40 L to bardzo dobre szkło... ale czasem szkła innych producentów potrafią zadziwić:
    http://www.digart.pl/zoom/2873125/index.html
    były małe bliki na śniegu które usunąłem w PSie, ale gwiazdkę ta Sigma robiła fajną.

Zablokowany

Domyślnie

To nie do końca pozwala ocenić szkło po takim HDR.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Nie robię HDRków....
    mnie chodziło o gwiazdkę.... na innych szkłach na razie nie udało mi się tak ładnej zrobić jak na tej sigmie 18-50 f2,8 ... może dlatego , że za mało próbuje.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    Nie robię HDRków....
    mnie chodziło o gwiazdkę.... na innych szkłach na razie nie udało mi się tak ładnej zrobić jak na tej sigmie 18-50 f2,8 ... może dlatego , że za mało próbuje.

odpowiednia przesłona i wyjdzie Ci raczej każdym szkłem

Domyślnie

Witam, mam prośbę do starych wyjadaczy o ocenę ostrości mojego szkiełka. W sumie jestem zadowolony ale...
    Zdjęcia to wycinki 100% wywołane w DPP z wyostrzaniem ustawionym na "0".
    F4, 17mm

środek

bok

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeżeli trzeba będzie to zamieszczę dodatkowe foty.
    Ostatnio edytowane przez AMB ; 16-08-2009 o 13:43 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O matko - znowu cegły :-)
    Nic innego nie fotografujesz, po czym można ocenić ostość szkła na pelnej "dziurze"?
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Cegły mają dużo plusów: mam je pod ręką, nie uciekają, maja w miarę ostre krawędzie itd. no ale fakt nie są zbyt oryginalne

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMB Zobacz posta
    Cegły mają dużo plusów: mam je pod ręką, nie uciekają, maja w miarę ostre krawędzie itd. no ale fakt nie są zbyt oryginalne
    Powinny być duuuuuużo bardziej ostre. Jesli ostrośc jest OK to wyskakuja ze zdjęcia.
    Ale w moim egzemplarzu zdarzają sie sytuacje, ale w moim egzemplarzu zdarzaja się sytuacje, że zdjecie zdawać by sie mogło trafione w punkt , wygląda tak jak twoje cegły.

Pozdrowienia, swnw.

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

AMB
    Proszę nie zamieszczaj już cegiełek nic Ci to nie da ,ciesz się zakupionym obiektywem i zacznij fotografować,inaczej wpędzisz się w kompleksy a poco.Foty nie są idealne ale na samą ostrość wpływa wiele czynników choćby samo oświetlenie obiektu czy to światłem zastanym czy lampą.Poza tym po to jest suwak od ostrości aby można było ją wzmocnić,choć jasnym jest że jak fota jest skopana to nawet ostrzenie nie pomoże,no bo niby co ostrzyć.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

Obiektywem robię zdjęcia już dłuższy czas (patrz stopka), ale zaczęły mnie nachodzić wątpliwości, bo wiele zdjęć nie grzeszy ostrością. Będę musiał jeszcze zmierzyć BF/FF.

Strona 18 z 29 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów