Polaco - jesli moge - nie zanotowalem zmian w dzialaniu 10D a 20D z 17-40/f4 L
Polaco - jesli moge - nie zanotowalem zmian w dzialaniu 10D a 20D z 17-40/f4 L
Tzn. ze nawet AF nie dzialal szybciej albo sprawniej ??Zamieszczone przez Auwo
U mnie wyglada to tak ze szkla o jasnosci 2.8 i lepiej dzialaja odrobinke skuteczniej i szybciej na 20D niz 10D. 17-40 4L dziala na obu body bardzo porownywalnie.Zamieszczone przez Polaco
Co jest zresztą (surprise) zgodne z marketingowym bełkotem Canona o sensorze z 1-kiZamieszczone przez Vitez
(szkoda tylko, że bełkot zapomina wspomnieć o sztucznym ograniczeniu czułości tego sensora do f/5.6)
Moje 3 grosze po obejrzeniu i obrobce pierwszych paruset zdjec z mojego 17-40 (dopiero teraz - ponad miesiac od kupna, znalazlem czas na obejrzenie i obrobke pierwszych zdjec z tego szkla) - dzwonie do Tommiego.
Mydelko nawet przy 5.6 czy 8, aberracje widoczne nawet na miniaturkach (moj Tamron na przyklad ani razu nie wykazal aberracji - nawet na powiekszeniach).
Mam nadzieje ze uda mi sie wymienic na lepszy egzemplarz.
Moze zapodasz jakiegos "sampla"?
no i to wlasnie jest to - kupowanie od polskich tipów, szczególnie tego obiektywu nigdy bym bez przetestowania u tipa nie kupił. Vitez odda szkło, a Tommy znów go puści w obieg na allegro lub inną drogą i pojawi się kolejny (słusznie zresztą) malkontent, który to szkło nabędzie.Zamieszczone przez Vitez
Znam człowieka, co równie dobrze jak Vitez kupił od jednego tipa 17-40, potem nie zawodolony oddał po miesiącu i obiektyw wrócił w obieg i jestem przekonany, że sprzeda sie bez problemu.
Dlatego ten akurat model szkła wolałem kupić za oceanem i nie mam mu nic do zarzucenia, a tip choć reklamacje uzna, to jednak nie może być stratny i coś ze szkłem musi przecież zrobićSam jestem ciekaw ile to już nabywców miały allegrowe Lki
![]()
Szkoda że takie rzeczy się dzieją - ale taki jest nasz rynek !!![]()
Zamieszczone przez dzi
A gdybys swojemu egzemplarzowi z USA mial cos do zarzucenia to co bys zrobil?
Watpie ze bys odsylal do USA...
Podejrzewam ze rowniez puscil bys w obieg... wiec nie bawmy sie w hipokrytow - zalezy od wymagan. Jednym wystarczy dowolny 17-40 4L i ci nie beda narzekac... inni zauwaza ze egzemplarz jest cos nie ten tego i poszukaja lepszego.