Strona 8 z 29 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 286

Wątek: Canon 17-40/4.0L

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    - dzwonie do Tommiego .
    no i to wlasnie jest to - kupowanie od polskich tipów, szczególnie tego obiektywu nigdy bym bez przetestowania u tipa nie kupił. Vitez odda szkło, a Tommy znów go puści w obieg na allegro lub inną drogą i pojawi się kolejny (słusznie zresztą) malkontent, który to szkło nabędzie.
    Znam człowieka, co równie dobrze jak Vitez kupił od jednego tipa 17-40, potem nie zawodolony oddał po miesiącu i obiektyw wrócił w obieg i jestem przekonany, że sprzeda sie bez problemu.
    Dlatego ten akurat model szkła wolałem kupić za oceanem i nie mam mu nic do zarzucenia, a tip choć reklamacje uzna, to jednak nie może być stratny i coś ze szkłem musi przecież zrobić Sam jestem ciekaw ile to już nabywców miały allegrowe Lki

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szkoda że takie rzeczy się dzieją - ale taki jest nasz rynek !!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    Dlatego ten akurat model szkła wolałem kupić za oceanem i nie mam mu nic do zarzucenia

A gdybys swojemu egzemplarzowi z USA mial cos do zarzucenia to co bys zrobil?
    Watpie ze bys odsylal do USA...

Podejrzewam ze rowniez puscil bys w obieg ... wiec nie bawmy sie w hipokrytow - zalezy od wymagan. Jednym wystarczy dowolny 17-40 4L i ci nie beda narzekac... inni zauwaza ze egzemplarz jest cos nie ten tego i poszukaja lepszego.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pozatym te w USA tez za sprawa niektorych sklepow pieknie wracaja w obieg...
    ...

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Pozatym te w USA tez za sprawa niektorych sklepow pieknie wracaja w obieg...
    których?

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Do zastosowań, o których mówisz i wrozsądnej cenie, to raczej Sigma 20/1.8. Jak masz więcej kasy i nie ptrzebujesz aż tak szeroko to Canon 24/1.4L.
    Czy ja dobrze kojarze, ze kiedys cos wspominales o tym wlasnie szkle, ze - w odroznieniu od 35/1.4L - nie jest wcale takie rewelacyjne i na pewno nie warte swojej ceny? Czy to ktos inny gdzies indziej to napisal? Nie pamietam...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Czy ja dobrze kojarze, ze kiedys cos wspominales o tym wlasnie szkle, ze - w odroznieniu od 35/1.4L - nie jest wcale takie rewelacyjne i na pewno nie warte swojej ceny? Czy to ktos inny gdzies indziej to napisal? Nie pamietam...
    Tak, ja. Ale kolega chce szkło 24mm do focenia w ciemnych wnętrzach. A przy 24mm dużego wyboru w jasnych szkłach nie ma. Pomimo, że 24/1.4 jest o klasę gorsze od 35/1.4 (ca. 1pkt na fredmiranda), to i tak jest o dwie klasy lepsze od Sigmy 20/1.8 i 24/1.8. Zostaje jeszcze Canon 24/2.8, ale to już trochę ciemnawo. W moim przypadku priorytetem była jakość, a nie ogniskowa. Gdybm potrzebował ogniskową 24mm, no to niestetety zostaje 24/1.4.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmmm, ale czy do slubow stalka bedzie dobrym rozwiazaniem ?? Mysle ze lepiej kupic wlasnie tego 17-40 i miec spokoj, a nie ze w pospiechu trzeba zmieniac szklo albo pozniej kadrowac...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    a nie ze w pospiechu trzeba zmieniac szklo albo pozniej kadrowac...
    jak to sie mówi - trzeba się nabiegać ze stałką Takimi szkłami trzeba po prostu umieć/nauczyć sie fotografować.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    jak to sie mówi - trzeba się nabiegać ze stałką Takimi szkłami trzeba po prostu umieć/nauczyć sie fotografować.
    OK, ale pamietaj ze jak jest slub to zdarzaja sie rozne niepowtarzalne rzeczy, np. ktos jakas mine zrobi i nie ma czasu na zmiane szkla a bieganie po kosciele nie jest mile widziane. Jak sie ma szkla zmiennoogniskowe to jednym ruchem i jestes tam gdzie akcja. No chyba ze autor pytania ma 2-3 korpusy i do kazdego bedzie montowac inne szklo, to ja nic nie powiedzialem...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Strona 8 z 29 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów