Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 286

Wątek: Canon 17-40/4.0L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Yyy. To ja chętnie oddam nawet ze 3 KIT-y w zamian za tego 17-40
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Yyy. To ja chętnie oddam nawet ze 3 KIT-y w zamian za tego 17-40
    Ja sie zastanawiam czy od niego nie odkupic . Skoro taki niezadowolony to moze taniej niz Tommy opchnie :>

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakieś zamieszanie spowodowałem tym swoim kupionym na giełdzie Canonem 17-40/4L. Na wstępie mam plany zamienić go inny egzemplarz (sprzedawca się zgodził) - bo trudno uwierzyć by tylu ludzi miało inne obiektywy 17-40/4L niż ja.
    Vitez jeśli sobie życzysz a 2-gi egzemplarz tej L-ki okaże się taki sam jak 1-szy to z chęcią Ci odsprzedam go po cenie zakupku 2900 z roczną gwarancją, tym bardziej, że też jestem z W-wy. Nie będę Cię zniechęcał w zakupie pisząc o jego jakości jest jaki jest - a jest nowy!
    A sam będę szukał Canona 100/2,8 makro lub 70-200/4L też ma dobrą opinię a być może lnawet lepszą niż jak 17-40/4L.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam
    Vitez jeśli sobie życzysz a 2-gi egzemplarz tej L-ki okaże się taki sam jak 1-szy to z chęcią Ci odsprzedam go po cenie zakupku 2900 z roczną gwarancją, tym bardziej, że też jestem z W-wy. Nie będę Cię zniechęcał w zakupie pisząc o jego jakości jest jaki jest - a jest nowy!
    Jesli ci sie naprawde nie spodoba nawet ten drugi egzemplarz i dasz mi na kilka dni potestowac przed zakupem to mozemy sie dogadac 8)

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Retrospektywnie wracając do tematu 17-40/L. To zapewne Vitez i tak byś nie kupił tego obiektywu za moją cenę zakupu (2900). Ja też nie ale bez tego zera z tyłu byłby chyba niezły. Więc weź go od Tomiego i sprawdź go za własną kasę to najlepszy sposób praktyczny jaki znam. Choć na tym straciłem ze 400 zł, ale było warto wymienić go Canona 100/2,8 makro. Każdy zresztą ma prawo do swojej własnej opinii robiąc fotki na których ma zarobić jakieś pieniądze.

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Choć na tym straciłem ze 400 zł, ale było warto wymienić go Canona 100/2,8 makro.
    Tak z ciekawości - Twoim celem był zakup jakiejkolwiek L-ki, czy coś innego Ci przyświecało?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Choć na tym straciłem ze 400 zł, ale było warto wymienić go Canona 100/2,8 makro.
    Tak z ciekawości - Twoim celem był zakup jakiejkolwiek L-ki, czy coś innego Ci przyświecało?
    Przeciez 100 2.8 to nie Lka.
    Mnie bardziej dziwi nagla zmiana zdania i ogniskowych - z 17-40 fiufiu.
    Wg mnie kolega po prostu chcial obiektyw ktory daje ostre zdjecia... mniej patrzac na ogniskowe .

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chciałem mieć dobry zoom szeroki, gdyż ok. 70% zdjęć robię szerokim kątem imprezy, spotkania, ludzie w ciasnych pomieszczeniach etc. Więc zostałem narazie z KIT-owcem, też nie ukrywam, że tak samo marnym jak tamta L-ka. Zaś jeśli chodzi o tak raptowną zmianę na 100/2,8 makro - to tego potrzebuję do robienia zdjęć detali (żywność, owoce, butelki z napojami itp.), gdyż i tak go miałem kupić a sprzedawca niezbyt chętny był do zwrotu całej gotówki. Zapewne też kupię i L-kę ale inną i taką o potwierdzonej reputacji 70-200/4L. Każdy z nas choruje na dobre szkło jak już zdobędziesz kasę, ale póki co to na szkle nie ugotujesz zupy. Zresztą poczekam nieco na więcej opinii nt. szerokich stałoogniskowych lub jakiegoś innego zooma.

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przeciez 100 2.8 to nie Lka.
    Wiem. Ale wyżej pisał o 70-200/4, dlatego chciałbym wiedzieć, co mu przyświeca...
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Mnie bardziej dziwi nagla zmiana zdania i ogniskowych - z 17-40 fiufiu.
    No mi w sumie o to samo chodziło, tylko może to mało intuicyjnie napisałem (wiecie - 1.5 tygodnia chronicznego niewyspania robi swoje

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zapewne też kupię i L-kę ale inną i taką o potwierdzonej reputacji 70-200/4L.
    Zebys sie nie zdziwil... ale i o tej Lce slyszalem negatywne opinie - pewnie rowniez walniete egzemplarze.
    Tak samo cudo muflona za prawie 10 tys - 70-200 2.8 L IS akurat jemu sie trafilo walniete a niby za tyle forsy nie ma prawa byc walnietego egzemplarza

Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów