Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: wybór lustrzanki

Karolas
    Guest

Domyślnie

miałem okazje dziś mieć w ręku kilka aparatów, z canonów 450 i 500 obydwa zdecydowanie za małe do moich dłoni, pobawiłem sie chwile nikonem d90, i samsungiem gx20 który tez jest odpowiednio duzy, wiec siła rzeczy w gre wchodza aparat że tak się wyrważę z wyższej półki, nawet w sklepie bardziej polecno mi 50d ale sam korpus kosztował 3800, a d90 z 18-105 tyle samo... jak nazbieram kase i aparat troche staniej to wezme 50d z kitem 18-55, ale to sie zobaczy poki co jestem za nikonem, pozdrawaim dziekuje za pomoc, temat mozna zamknac, chyba ze ktos ma jeszcze jakies cenne uwagi w tej sprawie

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolas Zobacz posta
    z canonów 450 i 500 obydwa zdecydowanie za małe do moich dłoni
    to teraz zobacz je jeszcze z gripami :P

Domyślnie

Witam Otóż i ja mam problem. Waham się między canonem 500D a 40D. Nie chcę wymieniać aparatu za rok, bo ten mi przestanie wystarczać. O ile ostatnio byłam zdecydowana na pięćsetkę, to poczytałam troszkę forum i nie jestem pewna. Nie potrzebuję kręcić nią filmów itp. A różnica cenowa jest .

Karolas
    Guest

Domyślnie

przeczytaj cały temat w ktorym napsałaś posta i znjadziesz odpowiedz w 100% na swoje pytanie

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Babli Zobacz posta
    Witam Otóż i ja mam problem. Waham się między canonem 500D a 40D. Nie chcę wymieniać aparatu za rok, bo ten mi przestanie wystarczać. O ile ostatnio byłam zdecydowana na pięćsetkę, to poczytałam troszkę forum i nie jestem pewna. Nie potrzebuję kręcić nią filmów itp. A różnica cenowa jest .
    a jakie chcesz robić zdjęcia?
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Domyślnie

Przeczytałam cały, ale żaden post nie rozwiał moich wątpliwości, jedynie je wyolbrzymił

dariuszpicasso, głównie przyroda. Kwiatki i zwierzątka

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

allegro > 30D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Karolas Zobacz posta
    polecno mi 50d ale sam korpus kosztował 3800, a d90 z 18-105 tyle samo... jak nazbieram kase i aparat troche staniej to wezme 50d z kitem 18-55, ale to sie zobaczy poki co jestem za nikonem, pozdrawaim dziekuje za pomoc, temat mozna zamknac, chyba ze ktos ma jeszcze jakies cenne uwagi w tej sprawie
    Uważasz że D90 jest duży? Miałem tą plasticzaną zabawkę w rękach, myślałem że przypadkowo zgniotę... Co prawda byłem wtedy userem D700 + grip co było spoooro większe od D90, więc może stąd takie wrażenie.
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 01-11-2009 o 13:11 Powód: Automerged Doublepost
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Babli Zobacz posta
    Nie wiem jakie są Twoje preferencje ale jeśli nie chcesz targać dużego klocka to 40-tkę odradzam. 500-tka jest sporo mniejsza i lżejsza, funkcjonalnie niewiele się różni, a pod pewnymi względami np. LiveView (przy kwiatkach i zwierzątkach może mieć znaczenie :-D) jest lepiej dopracowana niż 40D.
    Możesz też poczekać jeszcze do lutego będzie następca 500-tki co może zaowocować albo nowym lepszym korpusem albo niższą ceną 500D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Karolas
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    allegro > 30D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Uważasz że D90 jest duży? Miałem tą plasticzaną zabawkę w rękach, myślałem że przypadkowo zgniotę... Co prawda byłem wtedy userem D700 + grip co było spoooro większe od D90, więc może stąd takie wrażenie.
    napewno d90 jest wieksze od 500d czy 450d z ktorymi mialem okazje to porownywac dla mnie juz w miare wystarczajace

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów