Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: wybór lustrzanki

Karolas
    Guest

Domyślnie

mimo wszytko d90 bo cena jest tu przewagą...i chyba 18-105 bo roznica miedzy 18-55 jest okolo 200 zł a oddzielnie dokupujac szklo wyszlo by wiecej a 18-105 daje wieksze mozliwosci

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

Cofnij sie o jedna serie i wez 40d. Wystarczy Ci do niego na KITa z IS + 50/1.8 na poczatek.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Moim zdaniem na D90 to szkoda teraz pieniędzy, gdybym nie był związany żadnym systemem to wybrałbym Pentaxa K7 w zestawie z tymi uszczelnionymi kitami . D90 to już staroć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Moim zdaniem na D90 to szkoda teraz pieniędzy, gdybym nie był związany żadnym systemem to wybrałbym Pentaxa K7 w zestawie z tymi uszczelnionymi kitami . D90 to już staroć .
    dokładnie zresztą w sumie k7 też już staroć... ma już parę tygodni
    ahh chcialbym mieć parę staroci w swojej torbie: 1ds mk III, 24L mk II
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Karolas
    Guest

Domyślnie

powiem Wam ze mam juz dosc tych aparatw az glowa boli raz canon, raz nikon pozniej jeszcze pentax, tak naprawde zauwazylem ze aparat zdrozaly w ciau ostatniego roku ja za swojego canona sx100is dalem jakos z 700 zł z przesylka za nowego!!! jakos poł roku po jego premierze a tera to kosztuje on chyba jakos z 850 i to jest jego noarmalna cena, zanim uzbieram okolo tych 3 tysia to sytuacja sie moze zmienic (aparat zaczna taniec) a mi kasy na koncie przybywac i moze wtedy jakies 50d kupie zobaczymy co to bedzie najwyzej odsiwezy sie znow temat bo rynek foto moze ulegnie radykalnej zmiania (duzo nowych aparatow klasy d90 lub 50d )

Coś już napisał

Domyślnie

jaja sobie robicie ? Pentax k-7 najtaniej! mozna wyjac za 4k nowy
    pentax k20d z kitem 18-55 mozna dorwac nowy za 2.8k i to ma sens
    ale bez kita, tylko ze bedzie niewiele taniej, ale pentaxy maja bardzo nieprzyjemna
    tendencje do szumienia w cieniach na iso 200 np. w taki sposob ze moze to dyskwalifikowac zdjecie, poza tym pentaxy jednak maja mniejsza rozpietosc tonalna
    niz canony a te mniejsza od nikonow, chociaz to juz na granicy bledu
    a to jest bardzo wazne jesli bedziesz studiowal foto, bedziesz robil bardzo rozne zdjecia.

jesli jednak chcesz d90 to lepiej bierz d80, mozna za bardzo male pieniadze dostac uzywane body, tylko trzeba uwazac, najlepiej w swoim miescie, z mozliwoscia osobistego odbioru najlepiej w mieszkaniu sprzedajacego.

polecam stronę która może pomóc w wyborze sprzętu
    http://www.pixel-peeper.com/
    Ostatnio edytowane przez huh ; 30-10-2009 o 01:37
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    jaja sobie robicie ? Pentax k-7 najtaniej! mozna wyjac za 4k nowy
    pentax k20d z kitem 18-55 mozna dorwac nowy za 2.8k i to ma sens
    ale bez kita, tylko ze bedzie niewiele taniej, ale pentaxy maja bardzo nieprzyjemna
    tendencje do szumienia w cieniach na iso 200 np. w taki sposob ze moze to dyskwalifikowac zdjecie, poza tym pentaxy jednak maja mniejsza rozpietosc tonalna
    niz canony a te mniejsza od nikonow, chociaz to juz na granicy bledu
    a to jest bardzo wazne jesli bedziesz studiowal foto, bedziesz robil bardzo rozne zdjecia.
    Jesteś pewien że wszystkie ?
    Poza tym w tzw. realu jeśli nawet te różnice występują to są IMO pomijalne.
    I ważne jest to co napisałeś na końcu - jeśli będzie studiował foto to będzie robił zdjęcia, a nie analizował piksele (mam nadzieję ).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

czy wszystkie ? mam na myśli te z matryca 20d czyli 20d i k-7

poza tym rozpietosc tonalna to nie analizowanie pixeli, uwierz naprawde jest przykro kiedy brakuje 2 EV zeby zrobic dobre zdjecie a wiesz ze mozesz tylko innym aparatem.
    Ostatnio edytowane przez huh ; 30-10-2009 o 03:08
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    czy wszystkie ? mam na myśli te z matryca 20d czyli 20d i k-7

poza tym rozpietosc tonalna to nie analizowanie pixeli, uwierz naprawde jest przykro kiedy brakuje 2 EV zeby zrobic dobre zdjecie a wiesz ze mozesz tylko innym aparatem.
    W raw-ach w tych puszkaxh brak Ci 2EV :-P?
    Kapitan Wagner

Karolas
    Guest

Domyślnie

według mnie najlepiej kupić coś najnowszego i dobrego w chwili gdy kupuje się aparat, a normalne jest ze będzie się starzał i nie będzie ciągle najnowszym i najlepszym modelem w klasie i systemie

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów