Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Za ile mogę sprzedać sprzęt?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Za ile mogę sprzedać sprzęt?

Na początek jak nie ten dział to przepraszam
    Mam Canona 500d kupiony w marcu br ( po małym przebiegu )w stanie idealnym oczywiście na gwarancji PL + oryginalny grip + 2 karty po 4 gb kingstona extreme 3.Za ile realnie mogę to sprzedać by nie stracić?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Canon 500D: http://www.allegro.pl/listing/search...ing=Canon+500d
    Niestety ze sprzetemjest tak ze po czasie sie na nim traci. Nie uda Ci sie sprzedac zeby nie stracic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Za ile realnie mogę to sprzedać by nie stracić?
    By nie stracić, to trzeba sprzedać za tyle za ile się kupiło . Jak się sprzeda drożej to się zarabia, a jak się sprzeda taniej to się traci..... I chyba tyle .

A tak na poważnie, to poprzeglądaj podobne, konkrencyjne oferty, (najłatwiej na allegro - szukaj wśród tych zakończonych, które zakończyły się sprzedażą) - to powinno dać Ci odpowiedź, jakie są realne ceny transakcyjne. A czy bedzie to cena która spełnia wymienione na początku mojej odpowiedzi kryteria, to już musisz odpowiedzieć sobie sam. Co z tego, ze ustalisz cenę, na ktorej nie stracisz, jeżeli nikt Ci takiej ceny nie zapłaci.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Myślę że stracisz ok. 20%.
    Niestety takie są realia.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O tym że stracę to wiem.Może żle się wyraziłem chodzi mi o cenę za jaką mogę wystawić aparat - realną cenę.Czy myslicie że 2500 zł może być?
    Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 28-10-2009 o 12:58
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W niektorych sklepach mozna juz kupic za 2599... Na allegro zaniedlugo bedzie pewnie jeszcze taniej

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muu Zobacz posta
    W niektorych sklepach mozna juz kupic za 2599... Na allegro zaniedlugo bedzie pewnie jeszcze taniej
    Kolega dorzuca jeszcze oryginalny grip, aparat jest na gwarancji, wiec podejrzewam, ze spokojnie 2500zl dostanie.
    CANON EOS 40D z dodatkami

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Kolega dorzuca jeszcze oryginalny grip, aparat jest na gwarancji, wiec podejrzewam, ze spokojnie 2500zl dostanie.
    Pod warunkiem że wszystko sprzeda osobno. Na ludzie działają głównie dwie rzeczy: cena i nowość. Rzadko jako argument za ceną zadziałają dodatkowe akcesoria, juz prędzej darmowa wysyłka.
    Tak więc sprzedaż osobno body i gripa i każda sprzedaż okraszony chwytliwymi hasłami ma większe powodzenie niż sprzedaż kompletu w cenie praktycznie nowego aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

zważywszy że za 2600 kupisz całkiem nowy aparat (według ceneo) to chyba przesadzasz odrobinę
    Co prawda możesz wystawić nawet za 10.000 zł - twoje małpy - twój cyrk

sorry gripa nie doczytałem
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Grip,dodatkowy akumulator,acha i jeszcze pilota przewodowego także oryginalny i 2 karty po 4 gb

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów