Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: CANON A470 wyrzuca błąd "blokada karty pamięci"

tomsax
    Guest

Domyślnie CANON A470 wyrzuca błąd "blokada karty pamięci"

Witam,
    Mój aparacik wyświetla błąd "blokada karty pamięci" - próbowałem z różnymi kartami ciągle to samo. Czy orientuje się ktoś jak mogę uporać się z tym problemem? Czy wystarczy zmienić oprogramowanie? jeśli tak to jak to się robi i skąd je wziąć? pozdrawiam!

Coś już napisał Awatar kpinek
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Jeśli to karta SD to sprawdź czy nie ma włączonego locka (taki mały przełącznik na karcie ustawiający ją w 'trybie tylko do odczytu').

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

a karta z legalnego źródła? Bo może aparat nie chce na gorącym towarze działać ;P
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

tomsax
    Guest

Domyślnie

z kartą pamięci jest wszystko OK bo sprawdzałem na drugim aparacie i działa. Karta jest oryginalna! Hebelek jest na właściwym miejscu! Stawiam na zmianę softa - tylko nie wiem jakim programem mogę to zrobić i skąd ściągnąć odpowiedni sofcik...

Uzależniony

Domyślnie

A spróbuj dla śmiechu przywrócić ustawienia fabryczne, a jak nie pomoże wyjmij na godzinkę baterie (także podtrzymującą, jeśli jest).

tomsax
    Guest

Domyślnie

Niestety dalej to samo... Wyciągnąłem obydwie baterie - zasilania i podtrzymującą na ponad 2 godziny i nadal nic...

Uprawnienia umieszczania postów