Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Dziwne zachowanie AF canona 85/1.8.

Dopiero zaczyna

Domyślnie canon 85mm 1.8 pytanie

Witam.
    Kupiłem dzisiaj w/w obiektyw fabrycznie nowy. Po otwarciu zauważyłem jednak że coś w środku lata, przy potrząsaniu słychać że jakieś elementy wewnątrz chodzą. Na początku myślałem że to kwestia dekielka czy pierścienia regulacji ostrości, ale po zdjęciu pierwszych i przytrzymaniu drugiego nadal to samo. Proszę napisać czy to cecha tego obiektywu czy sprzęt powinienem zwrócić na gwarancji

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

u mnie cos delikatnie puka, ale baardzo delikatnie, moze tak musi byc, moze niektore tak maja. Dziala? Otrzy? To nic tylko robic zdjecia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

na razie testuję, miejmy nadzieję że wszystko ok. Żeby tego było mało znalazłem ryskę na przedniej soczewce, na szczęście z tyłu nic nie ma. Wkurzające żeby fabrycznie nowy sprzęt miał rysy.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez do_urden Zobacz posta
    na razie testuję, miejmy nadzieję że wszystko ok. Żeby tego było mało znalazłem ryskę na przedniej soczewce, na szczęście z tyłu nic nie ma. Wkurzające żeby fabrycznie nowy sprzęt miał rysy.
    Jeszcze mi się nie zdarzyło aby fabrycznie nowy sprzęt miał rysę na soczewce. No ale widocznie czasami się trafia skoro optyczne.pl swego czasu testowali 35L z odpryskiem na tylnej soczewce

Kupowałeś wysyłkowo? Jeśli tak to zawsze możesz zwrócić towar w ciągu 10 dni.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    A na zwrot kasy poczeka miesiąc :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Uszkodzenie mechaniczne, małe sznase na odzyskanie kasy. Towar może zwrócić w stanie fabrycznym, bez śladu używania, a nie z rysą na soczewce

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no sorry, rysę zastałem bezpośrednio po odpakowaniu, niewielka to niewielka, ale jest. Nie byłem w stanie jej dostrzec przy kurierze, soczewki były jeszcze zaparowane. Te szkło ma dużą powierzchnie więc minęło kilka dobrych minut aż odparowało. Kuriera nie dało się namówić żeby został na herbatce, nawet te kilka chwil na odpakowanie było dla niego za dużo bo narzekał że nie ma czasu. Oczywiście zaczekał... Nie wiem. Jutro zrobię kilka fotek i ocenię stan optyczny czy nie ma artefaktów czy zniekształceń obrazu, tylko to się wiąże z tym że mogą pojawić się ślady użytkowania....

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów