Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: przesiadka

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Niech kolega napisze jeszcze z czego konkretnie chciałby przeskoczyć na Canona 50D, co fotografuje i w jakim kierunku planuje swój fotograficzny rozwój - te informacje pomogą zachęcić, lub odradzić co do przesiadki.
    Pozdrawiam
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu

Domyślnie

Ernest, rozwój rozwojem, a budżet budżetem. Każdą puszką (krop i ff da się iść w każdym kierunku "rozwoju"). Przy zmianie systemu idą weg wszystkie szkła i trzeba dokupić inne. Więc podstawa to kasa. Z kropów najświeższym niskobudżetowym jest 500d/50d więc pewnie kolega nie chce robić muzeum w domu i zakupwać historyczne już (mówię o cyklu produkcyjnym nie sentymentalnym) body. Bo jak tak (sentymentalnie) to za niezłe pieniżąki może wyrwać nikona f5 /f6 , canona 3,1v itp, itd + 20 rolek filmów i starczy na rok może dwa.

Domyślnie

Mam 50d od sierpnia, jedyne do czego mogę się przyczepić to matówka, tzn jest dla mnie zbyt prosta

Brak awaryjności, fotografuję przyrodę z 400 f5,6. Fotografuję także ekstremalnie w klubach, gdzie jest dużo wilgotności itd. Zero errorów, polecam 50d, każdemu kto chce się przesiąść z czegoś starszego.

Domyślnie

Rozważam kilka opcji. Obecnie mam d80 i kita więc bardzo nie stracę. Pomysłów jest kilka. Jeden to 50d i 17-55 2.8 a inne to różne możliwości w N np. zostanie narazie przy d80 i zakup 17-55 2.8, a później d90. Co do typu fotografii to po trochu wszystkiego. Poprostu lubię zdjęcia dobrej jakości.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    ...w N np. zostanie narazie przy d80 i zakup 17-55 2.8, a później d90. Co do typu fotografii to po trochu wszystkiego. Poprostu lubię zdjęcia dobrej jakości.
    W takim razie to jest sensowniejszy pomysł...

Domyślnie

Czyli co? Radzisz zostać w N? A jeszcze zapytam jak spisuje się 50d z tamponem 17-50? Czy jest to sensowne połączenie?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Miałem 50D i używałem 4 miesiące. Chodziła na tym co w stopce. Żadnych awarii, usterek ani zażaleń Sprzedałem bo przyszła pora na pełna klatkę
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jesli chcesz mieć zdjęcia lepszej jakośći to poświęć 10 weekendów na plenery krajobrazowe, 10 na sesje portretowe, 10 na pracę w studio itd. Twój Nikon też jest bardzo dobry. A jeśli już kupować to obiektywy. Pozdr.
    Miłego dnia
    moja www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    Dzięki za posty. Co do przesiadki to jeszcze nie zdecydowałem. Jestem z N zadowolony ale jak czytam co się dzieje w serwisie na Postępu to włos mi się jeży.
    Czyli co z deszczu pod rynne?
    Poczytaj sobie nasze forumowe watki o serwisie na zytniej... Jedyna roznica miedzy C i N pod tym wzgledem jest taka, ze Canonowcy sie nie zorganizowali na tyle zeby zrobic strone polishcanonservice.com.

Moj 20d byl przykladowo 3 miesiace odsylany do i z serwisu, az naprawili to co mieli naprawic i to co zepsuli probujac naprawic to pierwsze...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów