Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: statyw w Nowym Jorku

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

OT się robi deczko.
    Może zostawmy pole do popisu mieszkańcom NY.

Nowojorczycy - napiszcie jak to jest z tym fotografowaniem NYC.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

mam podstawy żeby pytać. żadne jaja - powtarzam po raz kolejny.
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Dopiero zaczyna Awatar mkowalczuk

Domyślnie

W kwietniu byłem.
    Jedynie na empire state building nie wpuścili mnie ze statywem uzasadniając to względami bezpieczeństwa. Na Liberty Island nie sprawdzałem, bo tam też jest kontrola, a odczekanie w kolejce, by się dowiedzieć, że nic z tego racze by nie była miła.

Może ten papier daje możliwość przejścia ze statywem kontroli bezpieczeństwa ... ?

Dobrze, że przed wyjazdem nie widziałem, że taki kwitek jest potrzebny, bo bym pewnie się o niego starał ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szczerze mówiąc - pierwsze słyszę Masa ludzi ze statywami biegała po NYC, nie sądzę, że z zezwoleniami w kieszeni
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Ja bym tego nie lekceważył, co więcej mogę te zakazy potwierdzić z własnego doświadczenia z roku 2002. Chyba, że się coś zmieniło. Najpierw policjant na rockefeller center zabronił mi używać statywu, twierdząc, że się chodnik rysuje. Na nic były tłumaczenia, że statyw ma gumę na nóżkach, potem nie wpuszczono mnie do motelu ze statywem. Skutecznie odechciało mi się brać ze sobą statyw. Aczkolwiek widok ludzi ze statywem w NY nie należał do rzadkości. Scott Kelby i Matt Kloskowski pisali kilka miesięcy temu o tym problemie, nawet zaczęli chodzić w T-shirtach z napisem Photography is Not a Crime

Coś już napisał

Domyślnie

dostałem info od znajomej która tam jest cyt.:

wszystko zalezy od miejsca I Jakie to zdjecia,czy to duza produkcja czy nie.
    Nie wszedzie potrzebny jest permit,a jesli to z reguly mozna go zdobyc w ciagu kilku dni. Procedura jest z reguly internetowa tak ze mozesz wystapic o permit z kadkolwiek
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

nie bedzie to chyba duzym OT jesli dodam ze podobna sytuacja ma miejsce w centum Londynu... kolega chcial wykonac encyklopedyczne ujecie Big Bena i nie minelo 2-3 minuty od rozstawienia sie ze sprzetem, do czasu kiedy zostal uprzejmie poinformowany ze w poblizu parlamentu i ogolnie w tym rejonie musi miec pozwolenie na wszystko co stoi na statywie (apatary, lornetki) ...... i zeby najlepiej juz sobie poszedl, spisali go jeszcze i poinformowali ze skoro jest juz zorientowany z przepisami nastepna proba uzycia statywu bedzie karana mandatem
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

...tak więc rodzi się nam dupokracja...
    ...zakazy, zakazy, zakazy...

...zezwolenie na użycie statywu... pffff... PARANOJA!!!!
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ale z tym fotografowaniem to jednak przesada, mysle ze Policja moze Cie zaczepic i zapytac co tu robisz, ale zabronic fotografowania ze statywem na pewno Ci nie zabronia
    ale lepiej ze statywem pod pachą nie wchodzić np. do banku albo jakiegoś urzędu - można zarobić kulkę w łeb

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qubishon Zobacz posta
    ale lepiej ze statywem pod pachą nie wchodzić np. do banku albo jakiegoś urzędu - można zarobić kulkę w łeb
    ...w Afganistanie rozumiem?

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Buttler Zobacz posta
    Ja bym tego nie lekceważył, co więcej mogę te zakazy potwierdzić z własnego doświadczenia z roku 2002. Chyba, że się coś zmieniło. Najpierw policjant na rockefeller center zabronił mi używać statywu, twierdząc, że się chodnik rysuje.
    To był prawdziwy policjant (NYPD) czy lokalny cieć / "ochraniarz"?
    zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 09-11-2009 o 14:54 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów