właśnie zawsze mnie to ciekawiło...
jeśli kupuje klient indywidualny to niby sklep mówi, że ma 12 miesięcy gwarancji... a na czym polega rękojmia? (może głupie pytanie, ale nie wiem, bo wcześniej się nie interesowałem tym)...
właśnie zawsze mnie to ciekawiło...
jeśli kupuje klient indywidualny to niby sklep mówi, że ma 12 miesięcy gwarancji... a na czym polega rękojmia? (może głupie pytanie, ale nie wiem, bo wcześniej się nie interesowałem tym)...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko
Jeżeli bierzesz towar na fakturę ( firmę ) masz tyle gwarancji ile jest wpisane w karcie i najczęściej jest to 12 miesięcy.Jak bierzesz towar bez faktury to ZAWSZE I NA WSZYSTKO są 24 miesiące chyba że w karcie jest wpisana większa liczba.Dotyczy to wszystkiego czego kupujesz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Acha i jeszcze nigdy nie musisz oddawać towaru do naprawy gdy coś się stanie zawsze możesz żądać wymiany towaru na nowy i muszą się do tego ustosunkować i go wymienić.Oczywiście chodzi o naprawę gwarancyjną.
Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 02-04-2010 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost
7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam
Myślę, że Wojtkowi się troszeczkę pomyliło, w ramach gwarancji jeśli gwarant nie uwzględnia wymiany towaru na nowy to może nam naprawiać nawet 100 razy i nic nie zrobimy.
Tylko trzeba rozgraniczyć Gwarancja i Reklamacja.
W ramach reklamacji możemy śmiało żądać wymiany na nowy jeśłi tylko towar jest niezgodny z umową.![]()
Nie masz racji. Zapraszam do lektury.
http://www.rp.pl/artykul/77619_Jak_s...klamacje_.html
mam,mam,mam go już`D50 ,kupiony a ja zadowolony..sorry musiałem się z Wami podzielić
![]()
EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl