Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: 50D czy 7D

Mieszany widok

Domyślnie

właśnie zawsze mnie to ciekawiło...
    jeśli kupuje klient indywidualny to niby sklep mówi, że ma 12 miesięcy gwarancji... a na czym polega rękojmia? (może głupie pytanie, ale nie wiem, bo wcześniej się nie interesowałem tym)...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vasco5 Zobacz posta
    właśnie zawsze mnie to ciekawiło...
    jeśli kupuje klient indywidualny to niby sklep mówi, że ma 12 miesięcy gwarancji... a na czym polega rękojmia? (może głupie pytanie, ale nie wiem, bo wcześniej się nie interesowałem tym)...
    Jeżeli bierzesz towar na fakturę ( firmę ) masz tyle gwarancji ile jest wpisane w karcie i najczęściej jest to 12 miesięcy.Jak bierzesz towar bez faktury to ZAWSZE I NA WSZYSTKO są 24 miesiące chyba że w karcie jest wpisana większa liczba.Dotyczy to wszystkiego czego kupujesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Acha i jeszcze nigdy nie musisz oddawać towaru do naprawy gdy coś się stanie zawsze możesz żądać wymiany towaru na nowy i muszą się do tego ustosunkować i go wymienić.Oczywiście chodzi o naprawę gwarancyjną.
    Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 02-04-2010 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Acha i jeszcze nigdy nie musisz oddawać towaru do naprawy gdy coś się stanie zawsze możesz żądać wymiany towaru na nowy i muszą się do tego ustosunkować i go wymienić.Oczywiście chodzi o naprawę gwarancyjną.
    To powyższe mocno mija się z prawdą. Wskażesz zapis z którego to wywnioskowałeś?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Napisał wojtek_j Zobacz post
    To powyższe mocno mija się z prawdą. Wskażesz zapis z którego to wywnioskowałeś?
    Myślę, że Wojtkowi się troszeczkę pomyliło, w ramach gwarancji jeśli gwarant nie uwzględnia wymiany towaru na nowy to może nam naprawiać nawet 100 razy i nic nie zrobimy.
    Tylko trzeba rozgraniczyć Gwarancja i Reklamacja.
    W ramach reklamacji możemy śmiało żądać wymiany na nowy jeśłi tylko towar jest niezgodny z umową.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Jeżeli bierzesz towar na fakturę ( firmę ) masz tyle gwarancji ile jest wpisane w karcie i najczęściej jest to 12 miesięcy.Jak bierzesz towar bez faktury to ZAWSZE I NA WSZYSTKO są 24 miesiące chyba że w karcie jest wpisana większa liczba.Dotyczy to wszystkiego czego kupujesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie masz racji. Zapraszam do lektury.

http://www.rp.pl/artykul/77619_Jak_s...klamacje_.html

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mam,mam,mam go już `D50 ,kupiony a ja zadowolony..sorry musiałem się z Wami podzielić
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calmadonii Zobacz posta
    mam,mam,mam go już `D50 ,kupiony a ja zadowolony..sorry musiałem się z Wami podzielić
    tylko nie D50 .... dziękujemy za podzielenie sie radością o zakupie 50D :-D
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecki74 Zobacz posta
    tylko nie D50 .... dziękujemy za podzielenie sie radością o zakupie 50D :-D
    literówka

ale radosc bezcenna
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calmadonii Zobacz posta
    literówka

ale radosc bezcenna
    Taka literówka na tym forum może Cię kosztować głowę :-D.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów