Racja, miałem napisać 50-150. Taki luźny zakres, bo jeszcze koszty wystawienia...
Kiedy sam szukałem starej piątki, to takich ofert było co najmniej kilka. Tak sobie palnąłem 4kzł za 14k przebiegu, bo widziałem i takie. Ale do 30k, za 4,2k bez problemu... Zresztą co to jest 16k klatek dla tego modelu?
@Edit: http://allegro.pl/item790139897_canon_eos_5d.html
nie wiem czy mi sie oplaca brac 5D w miejsce 7D
Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art
Czekałem na ten wątek "50d czy 7d". Do niedawna dylematu nie było - 7d był wymarzonym aparatem, nic nie wchodziło w rachubę. Ale z czasem nasunęły mi się te same refleksje które ma sal - czy przewaga techniczna 7d jest rzeczywiście warta dwukrotnej ceny nie najgorszego 50d? Też potrzebuję cropa jako uzupełnienie do 5d i już coraz mniej się garnę do 7d, a raczej do rozjaśniania szklarni. Więc już śledze ten wątek i rozglądam sie za dobrą oferta na 50d...
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Trudne pytanie. Bo rodzi kolejne pytanie: do czego aparat jest Ci potrzebny? Ja odkąd kupiłem FF to cropa używam tylko i wyłącznie w fotografii ptaków z powodu właśnie przelicznika ogniskowej. Poza tym do wszelkich zastosowań odpowiada mi praca i obrazowanie pełnej klatki, nie wrócę do powszechności cropa nigdy - z wyłączeniem przeznaczenia o którym wyżej...
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
szukam pod portretyraczej z nastawieniem na portrety
![]()
Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art