Page 11 of 21 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 101 to 110 of 203

Thread: 50D czy 7D

Pełne uzależnienie Matsil's Avatar

Quote Originally Posted by mate00sh View Post
    Przecież masz przedbłysk sterujący, nie rejestrowany przez aparat...
    Nie rejestrowany? To zrób sobie kilka prób i zobaczysz jak jest nie rejestrowany. Zdążyłem już to przećwiczyć . Mimo wszystko pewnie i tak kupię 7D, bo do rajdów potrzebuję szybkostrzelnej puszki. Ale na pewno nie z uwagi na sterowanie lampami .
    Szkoda też, że canon nie obrał drogi podobnej do nikona i za wszelką cenę ładuje do puszek nie wiadomo po co coraz większe matryce zamiast pozostać w granicach rozsądku i jakości.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie MariuszJ's Avatar

Quote Originally Posted by Matsil View Post
    Szkoda też, że canon nie obrał drogi podobnej do nikona i za wszelką cenę ładuje do puszek nie wiadomo po co coraz większe matryce zamiast pozostać w granicach rozsądku i jakości.
    No nie pozostał, matryca jest lepsza niż w 50d.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.dxomark.com/index.php/eng...rand2%29/Canon
    Last edited by MariuszJ; 07-04-2010 at 10:28 PM. Reason: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie mate00sh's Avatar

Nie rejestrowany? To zrób sobie kilka prób i zobaczysz jak jest nie rejestrowany. Zdążyłem już to przećwiczyć . Mimo wszystko pewnie i tak kupię 7D, bo do rajdów potrzebuję szybkostrzelnej puszki. Ale na pewno nie z uwagi na sterowanie lampami .
    Ale zrobiłeś kilka prób 7D?
    Ja używałem wielokrotnie bezprzewodowego systemu Canona w postaci 2-3 580tek i bez problemu dało się wyzwolić slave'y nie błyskając masterem. Myślisz, że Canon zabrał tą możliwość w 7D?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Matsil's Avatar

Quote Originally Posted by mate00sh View Post
    Ale zrobiłeś kilka prób 7D?
    Ja używałem wielokrotnie bezprzewodowego systemu Canona w postaci 2-3 580tek i bez problemu dało się wyzwolić slave'y nie błyskając masterem. Myślisz, że Canon zabrał tą możliwość w 7D?
    Oczywiście testowałęm z 7D. Nie ma możliości wyzwolenia zewnętrznych lamp za pomocą body bez błyskania lampy wewnętrznej. Oczywiście zakładajac na body 580EXII jest taka możliwość, tylko, po co mi wtedy ta funkcja w 7D, skoro w swoim 5DII mogę zrobić to samo .
    Nie mylmy pojęć, bo z 7D można wyzwalać lampy zewnętrzne na 2 sposoby - za pomocą lampy wbudowanej, która wtedy musi błysnąć oraz montujac na nim np. 580EXII, która błyskać nie musi. Piszę o pierwszej możliwości, bo w przypadku drugiej, to każde body canona to potrafi .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna

Panowie,

Rozważam zakup body..najpierw przyśnił mi sie 50 pozniej 7D ale jak teraz patrze w zasiegu mam tez 5D II...do dzisiaj bawie sie w fotografie na 450 D..Moze za wczesnie zeby sie przesiadac ale teraz mam jakis tam fundusz a za chwile moge nie miec...pomożcie prosze podjąc decyzje bo ja szczerze powiem zwariowalem od czytania juz forum i wiem mniej niz wiedzialem...no moze wiecej wiem ale powoduje wieksze niezdecydowanie
    EOS 7D - C50M-1.4 ,C28-135, C17-40L, Sigma 10-20

Pełne uzależnienie

Jak fotografujesz statyczne elementy to 5D, jak dynamiczne to 7D. Wybór jest prosty :-D
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

no nie dla mnie..robie portrety czasem jakaś panorama ,wlasciwie to w ruchu ,mało co

Pełne uzależnienie

Jak nie robisz sportu to 5D bez 2 zdań.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

naprawdę odczuje tą pełną klatkę? sorry za może laickie pytanie

Pełne uzależnienie mate00sh's Avatar

Oczywiście testowałęm z 7D. Nie ma możliości wyzwolenia zewnętrznych lamp za pomocą body bez błyskania lampy wewnętrznej. Oczywiście zakładajac na body 580EXII jest taka możliwość, tylko, po co mi wtedy ta funkcja w 7D, skoro w swoim 5DII mogę zrobić to samo .
    Nie mylmy pojęć, bo z 7D można wyzwalać lampy zewnętrzne na 2 sposoby - za pomocą lampy wbudowanej, która wtedy musi błysnąć oraz montujac na nim np. 580EXII, która błyskać nie musi. Piszę o pierwszej możliwości, bo w przypadku drugiej, to każde body canona to potrafi .
    Oczywiście pisałem o błyskaniu wbudowaną lampą. Dziwi mnie to, że nie można wyłączyć błysku wbudowanej - żeby wykonywała jedynie błysk sterujący, bo w takim razie to jest na kij potrzebne... Na co w takim razie takie sterowanie lamp...?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Page 11 of 21 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast