Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: jaki obiektyw na początek....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie rób tak jak Ci niektórzy doradzają. Kup kita, bo skoro nie masz o tym pojęcia to nie wiesz czego potrzebujesz. Kit kosztuje grosze i zawsze można go zmienić. Lepiej najpierw popstrykaj z miesiąc i będziesz wiedział czego Ci trzeba. Dopiero wtedy pchaj się w szkła powyżej 1kzł.
    Wynalazki typu 28-80 i 28-200 sobie daruj. Już lepiej kupić kompakta.
    Dla mnie do portretu tylko stałka. 50/1.8, 50/1.4, 85/1.8.

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Nie rób tak jak Ci niektórzy doradzają. Kup kita, bo skoro nie masz o tym pojęcia to nie wiesz czego potrzebujesz. Kit kosztuje grosze i zawsze można go zmienić. Lepiej najpierw popstrykaj z miesiąc i będziesz wiedział czego Ci trzeba. Dopiero wtedy pchaj się w szkła powyżej 1kzł.
    Wynalazki typu 28-80 i 28-200 sobie daruj. Już lepiej kupić kompakta.
    Dla mnie do portretu tylko stałka. 50/1.8, 50/1.4, 85/1.8.
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Mój pierwszy aparat to to nie będzie tylko pierwsza lustrzanka i dlatego moje pytanie. Obecnie posiadam fuji s5600

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yarson Zobacz posta
    Obecnie posiadam fuji s5600
    O, mój pierwszy własny aparat. Żałuję, że już go nie mam, bo to była całkiem niezła zabawka...

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Kup kita i 50mm 1.8, na początek w sam raz. Chyba, że jak masz więcej $ to rzeczywiście kita zastąp tamronem 17-50mm 2.8. Ja jak zaczynałem miałem kita i oprócz szerokiego kąta to jakoś mnie nie olśnił, dopiero jak założyłem 50 1.8 to zobaczyłem co to znaczy lustro

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Kup kita i 50mm 1.8, na początek w sam raz.
    Fakt, w sumie 50/1.8 możesz śmiało na początku wziąć. Jeżeli kupisz używane, to w razie czego sprzedasz za tyle samo, za ile kupiłeś. Jest to dość popularny towar, bez problemu kupisz i sprzedasz. Osobiście polecam 85/1.8 - świetne szkło portretowe, ale myślę, że w Twoim przypadku najpierw musisz pochodzić z "zestawem startowym" i po pewnym czasie sam będziesz wiedział czego chcesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Fakt, w sumie 50/1.8 możesz śmiało na początku wziąć. Jeżeli kupisz używane, to w razie czego sprzedasz za tyle samo, za ile kupiłeś. Jest to dość popularny towar, bez problemu kupisz i sprzedasz.
    Tak,o ile mu się wcześniej nie rozleci.??:
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta
    Tak,o ile mu się wcześniej nie rozleci.??:
    Sam z siebie się nie rozleci. Jak kupi powypadkowy to może się rozleci. Wszyscy tak narzekają na jego wykonanie, ale nikt nie pamięta, że nie jest to obiektyw do zadań specjalnych... Miałem ten obiektyw bardzo długo i praktycznie był jak nowy.

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Witam!

Ja zaczynałem z Sigmą 17-70 2.8-4.5 DG MACRO i muszę powiedzieć, że byłem bardzo zadowolony z tego szkła (trafiłem na dobry egzemplarz) Można spokojnie kupić za 1000PLN.

Pozdrawiam
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david_szczepaniak Zobacz posta
    Witam!

Ja zaczynałem z Sigmą 17-70 2.8-4.5 DG MACRO i muszę powiedzieć, że byłem bardzo zadowolony z tego szkła (trafiłem na dobry egzemplarz) Można spokojnie kupić za 1000PLN.

Pozdrawiam
    mam te same szklo znaczy mam na sprzedaz pamietam jak kupilem 30D plus sigme och to byly pieknie spedzone wspolne chwile jednak ja przechodze na stalki plus w przyszlosci 24-70 oraz 70-200 ale teraz stalki maja pierwszenstwo
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszpicasso Zobacz posta
    mam te same szklo znaczy mam na sprzedaz pamietam jak kupilem 30D plus sigme och to byly pieknie spedzone wspolne chwile jednak ja przechodze na stalki plus w przyszlosci 24-70 oraz 70-200 ale teraz stalki maja pierwszenstwo

He, he też przeszedłem na stałki, a jedyny zoom jaki mi został to 70-200.
    Zbieram teraz kasę na coś szerokiego, bo nic takiego niestety nie mam.
    Co do tematu, kolega ma Tamrona 28-75 2.8 i bardzo sobie chwali. Tylko nie wiem czy nie bedzie za wąsko na cropie.
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Uprawnienia umieszczania postów