Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Zdjęcia z Białego Domu na flickr

Coś już napisał Awatar BigDog
    Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

"pruzky" nie dziw się bo przecież większa część prac A. Leibovitz jest pozornie niedoskonała, z jakimiś niedociągnięciami i zamierzonymi skuchami. Leibovitz często pozwala widzowi na zwiedzenie świata portretowanej osoby poprzez wypadnięcie kadru poza tło i delikatne doświetlenie zakamarku poza tłem tak aby widz mógł tam zaglądnąć. Całkiem normalne są na jej fotografiach otwarte drzwi lub okno w tle dające możliwość wycieczki w prywatność modela - na zdjęciu z Obamą też są otwarte drzwi a jedyny problem to zbytnia sterylność pomieszczenia za drzwiami. Ja bardzo lubię prace Leibovitz właśnie za naturalne portretowanie oraz nieodrywanie modela od jego rzeczywistości.
    ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Domyślnie

mozna prosic o jakis link do prace A. Leibovitz? Nie ma z tego co szukam wlasnej strony?

Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    mozna prosic o jakis link do prace A. Leibovitz? Nie ma z tego co szukam wlasnej strony?
    "tomaszt81" ... trochę zdjęć tutaj http://www.fanpop.com/spots/annie-leibovitz/photos a reszta tu http://images.google.pl/images

A strony Annie Leibovitz chyba nie ma bo też nigdy nie znalazłem.
    Ostatnio edytowane przez BigDog ; 24-10-2009 o 21:38

Domyślnie

super, dzieki! Raczej nie ma mowy o zadnej przypadkowosci w przypadku tej pani. Te zdjecia sa totalnie wyrezyserowane. Chetnie bym popatrzyl jak wyglada proces powstania jednego ze zdjec z Disneoyowskiej serii

Dopiero zaczyna Awatar adi_85
    Miasto
    wałbrzych

Domyślnie

z exifa wynika, ze to był 1Ds mkIII ...

Domyślnie

Natomiast Pete Souzy zdjecia 5d mark II + stalki, czasami trafi sie 70-200. No i swiatlo zastane z tego wynika Bardzo pouczajace te exify

Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

"tomaszt81" skoro interesuje cię powstawanie tych zdjęć to polecam DVD "Annie Leibovitz ŻYCIE W OBIEKTYWIE" albo książkę "Annie Leibovitz At Work"
    Myślę że youtube też jest w stanie odpowiedzieć na wiele pytań ;-)

Domyślnie

Dzieki dobry czlowieku!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BigDog Zobacz posta
    "tomaszt81" skoro interesuje cię powstawanie tych zdjęć to polecam DVD "Annie Leibovitz ŻYCIE W OBIEKTYWIE" albo książkę "Annie Leibovitz At Work"
    Myślę że youtube też jest w stanie odpowiedzieć na wiele pytań ;-)
    Mnie również zaciekawiły przedstawione zdjęcia, dodam tylko że ang. tytuł DVD to: Annie Leibovitz - Life Through a Lens, myśle że pomoże to w poszukiwaniach.

znalazłem jeszcze krótkie info na temat DVD:
    Historia niezwykłej kobiety - fotografa hollywoodzkich gwiazd i ikon współczesnej amerykańskiej popkultury - Annie Leibovitz. Jej zdjęcia pojawiają się w magazynach Vogue, The New York Times Magazine i The New Yorker. Jest szefową działu fotografii Rolling Stone i Vanity Fair. Do jej najbardziej znanych dzieł należą: akt ciężarnej Demi Moore, Whoopi Goldberg kąpiąca się w wannie pełnej mleka oraz nagi John Lennon na dzień przed swoją śmiercią. Dokumentalistka Barbara Leibovitz, siostra Annie, przez rok filmowała jej codzienną pracę i życie prywatne. Usłyszymy też wypowiedzi gwiazd show-biznesu, m.in.: Micka Jaggera, Whoopi Goldberg, Bette Midler, Demi Moore, Arnolda Schwarzeneggera, Julii Roberts i Yoko Ono.

miłego oglądania
    .

Coś już napisał

Domyślnie

Tutaj możesz zobaczyć jej sesję dla magazynu Vanityfair - sami znani aktorzy:
    http://www.vanityfair.com/culture/fe...es-video200903
    a film Annie Leibovitz - Life Through a Lens można oglądać na Youtube

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów