Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Canon 5D - znikające zdjęcia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A to super, cieszę się, że pomogłem. Dlaczego on je odzyskuje? Nie wiem, cudów też nie czyni, ale działa lepiej, może dlatego, że jak piszą: "PhotoRec ignoruje system plików i zmierza ku danym leżących „pod”, więc będzie nadal pracować, nawet jeśli system plików został uszkodzony lub sformatowany kilkakrotnie."
    Tak jak inni polecam zmiane karty, u mnie pomogło.
    Pozdrawiam

Domyślnie

miałem to samo na 350d z kartą sandisk 2GB extreme III. kilka razy się zdarzyło. na karcie zdjęcia były i udało się je odzyskać jakimś programem.
    pamiętam, że oglądałem je wcześniej na lcd aparatu... a potem zjadło
    wydaje mi się, że miałem wtedy słaby akumulator... (byłem w terenie i chciałem całkiem wykończyć jeden, żeby założyć drugi)

Domyślnie

Podziękuję i przestrzegę w jednym. Miałem ostatnio na weselu taką sytuację, że po wejściu na salę weselną właściciel poprosił mnie czy mogę udostępnić mu kartę pamięci, bo chcą wydrukować, oprawić i wręczyć zdjęcie parze młodej podczas oczepin. Ponieważ robiłem do tej pory w RAWach, zmieniłem kartę na inną i przełączyłem się na jpg-i, po czym zrobiłem kilkadziesiąt fotek i dałem kartę właścicielowi i ponownie włożyłem kartę, na której poprzednio robiłem w RAWach (PRETEC 16GB) i dalej robiłem już w jpgach. Jakież było moje zdziwienie, kiedy podczas obróbki i przeglądania po raz 4-ty, nigdzie nie było zdjęć z oczepin. Wiedziałem, że nie jestem debilem (może tylko w małym stopniu ;-)) i nie skasowałem ich w aparacie ani podczas kopiowania, także zacząłem podejrzewać kartę. I tu podziękowania dla Arkady111 - żaden program oprócz tego, który Ty podałeś nie odszukał nic. Dzięki Tobie odzyskałem najważniejsze zdjęcia z wesela i godne imię. Jeszcze raz dziękuję i przestrzegam przed zakupem tego badziewia. "Chytry/biedny dwa razy traci". Pozdrawiam.
    D3

Domyślnie

Ja kiedyś niechcący usunąłem całą partycję dysku ze zdjęciami i ten program mi to odzyskał. Jedyny minus, że pomieszał wszystko zmieniając nazwy plików i musiałem to sortować wg. daty innym programem.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

:cool:czyli jednak czasem marka ma znaczenie, mimo że wszytsko i tak "chińskie"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    :cool:czyli jednak czasem marka ma znaczenie, mimo że wszytsko i tak "chińskie"
    Żeby było śmieszniej, to na tym cholernym PRETEC-u widnieje napis "Assembled in Taiwan" ;-)
    D3

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów