Podziękuję i przestrzegę w jednym. Miałem ostatnio na weselu taką sytuację, że po wejściu na salę weselną właściciel poprosił mnie czy mogę udostępnić mu kartę pamięci, bo chcą wydrukować, oprawić i wręczyć zdjęcie parze młodej podczas oczepin. Ponieważ robiłem do tej pory w RAWach, zmieniłem kartę na inną i przełączyłem się na jpg-i, po czym zrobiłem kilkadziesiąt fotek i dałem kartę właścicielowi i ponownie włożyłem kartę, na której poprzednio robiłem w RAWach (PRETEC 16GB) i dalej robiłem już w jpgach. Jakież było moje zdziwienie, kiedy podczas obróbki i przeglądania po raz 4-ty, nigdzie nie było zdjęć z oczepin. Wiedziałem, że nie jestem debilem (może tylko w małym stopniu ;-)) i nie skasowałem ich w aparacie ani podczas kopiowania, także zacząłem podejrzewać kartę. I tu podziękowania dla Arkady111 - żaden program oprócz tego, który Ty podałeś nie odszukał nic. Dzięki Tobie odzyskałem najważniejsze zdjęcia z wesela i godne imię. Jeszcze raz dziękuję i przestrzegam przed zakupem tego badziewia. "Chytry/biedny dwa razy traci". Pozdrawiam.