Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Canon 5D - znikające zdjęcia

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 5D - znikające zdjęcia

Moj problem jest dosc chyba trudny. Co jakis czas mianowicie znikaja mi z karty zdjecia. Jest to zjawisko dziwne poniewaz znikaja mi cale sekwencje, powiedzmy ze robie 50 zdjec, robie przewe 10 minut pozniej robie nastepne 20 zdjec i ...wlasnie. Przychodze wkladam karte i jest tam tylko 50 pierwszych. Po nastepnych 20 nie ma najmniejszego sladu, jakbym ich nigdy nie zrobil, zaden program do odzysku z karty nie potrafi ich znalezc, poprostu jakby ich nie bylo. Karta to PQI 16 GB, Aparat Canon 5D. Ta sytuacja strasznie mnie frustruje poniewaz nie moge sobie pozwolic by zginely mi zdjecia z jakiejs obslugi. Np dzisiaj robilem bardzo wazna rzecz, przychodze zrzucam zdjecia a tam nie ma najwazniejszych klatek. Gdyby nie to ze bylem z kolezanka, ktorej zreszta mialo nie byc to byłbym ugotowany, poniewaz sa to zdjecia dla jednego z najwiekszych polskich dziennikow. Poprostu nie moge nie miec zdjec ... Moze ktos spotkal sie z takimi objawami

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jesteś pewien, że do końca się zapisały? to trochę trwa w tej puszce, szczególnie w RAW-ach. jeżeli wyjąłeś kartę w tym czasie, mogły przepaść.
    pierwsze co zrób, to spróbuj działać na innej karcie
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

stawiałbym w pierwszej kolejności na te trzy magiczne literki PQI

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

za iso400, kup sobie jakieś normalne (czyt. Lexar, SanDisk) karty pamięci.
    Było już coś o kartach PQI na forum.
    Ostatnio edytowane przez blum ; 24-10-2009 o 00:59

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mars_lodz Zobacz posta
    ... poniewaz sa to zdjecia dla jednego z najwiekszych polskich dziennikow. Poprostu nie moge nie miec zdjec ...
    Wybacz złośliwość, ale masz taką fuchę i nie chce Ci się zainwestować paru złociszy w sprawdzone karty?
    I cyfra i analog...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Wybacz złośliwość, ale masz taką fuchę i nie chce Ci się zainwestować paru złociszy w sprawdzone karty?

Dziekuje za potwierdzenie moich podejrzen. Ten problem trudno zweryfikowac poniewaz zdarza sie to bardzo rzadko. Kupie Sandiiska.
    Oczywiscie wyglada to smiesznie, przyznaje PQI w reporterce, ale skoro dziala tak samo to po co przepłacac Tak myslelismy, bo te karty kupiło kilku moich kolegow. Pozaty wtedy kiedy je kupowalismy roznica w cenie byla bardzo, bardzo znacząca. Jednak taka robota to jak lazenie po brzytwie. Wczoraj zniknął mi Gołota z Adamkiem szczerzący sie do siebie. A mialem takie fajne zdjecia...

Domyślnie

Miałem taki sam przypadek na tych kartach (PQI) na 350D .
    Po wymianie na LEXAR PROF. jak "ręką odjął ".
    Inne błędy jakie się pojawiały to "zepsute" pliki JPG (czarne doły zdjęć, itp.) .

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak widać wcale nie działa...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Miałem podobny problem na karcie PRETEC i 350D, również znikały mi całe sekwencje zdjęć. I większość programów do odzyskiwania zdjęć nie widziała tam nic. Jednak bez problemu odzyskiwał je Photorec – może spróbuj nim. Szkoda tego zdjęcia Gołoty i Adamka
    http://www.dobreprogramy.pl/TestDisk...ows,12758.html

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkady111 Zobacz posta
    Miałem podobny problem na karcie PRETEC i 350D, również znikały mi całe sekwencje zdjęć. I większość programów do odzyskiwania zdjęć nie widziała tam nic. Jednak bez problemu odzyskiwał je Photorec – może spróbuj nim. Szkoda tego zdjęcia Gołoty i Adamka
    http://www.dobreprogramy.pl/TestDisk...ows,12758.html
    Arkady111
    Dziekuje kolego, jestes wielki!!!!!!!!!!!!
    Ten program rzeczywiscie widzi te zdjecia, a dodam ze zaden z " wiodących na rynku programow " nie potrafił ich odzyskać. Pozostaje pytanie otwarte dlaczego tak sie dzieje?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów