Generalnie: w wiekszości czytanych w innym miejscu nt:lustrzanka moich marzeń - przewijał się motyw: mogłaby miec podgląd przez LCD oprócz wizjera...To dlatego zamieściłem info o tym - a nie by się pochwalic że wydałem "siedem stów na to gówienko".Wydałem też 10 stów na Angle Finder - i dokupiłem to - a nie sr...m kasą - po prostu WIDZĘ zastosowanie.Nawet jesli jedno na 1000 zdjęc - to daje mi szansę zrobienia zdjęcia jakiego 999 innych nie posiadających tego - nie ma szans :-).Bo co do technicznego ułatwienie - chyba nie ma watpliwości?... (patrz jak na wstępie).Jasne - że w fotoreporterce podpina się....etc - ale jaką ma się PRZEWAGĘ jak jeszcze się widzi co sie robi...Nie tylko zresztą w fotoreporterce.No - tak z głupia frant: jak chcę zrobic zdjęcie lustrzanką i podniosę ją do oka...sru!!! - i nie ma co robić! A teraz, "z brzuszka".....hehe -np.Co do wydawania SWOJEJ kasy - kol Lutek chyba nie ma świadomości ile mógłby przezyć za równowartość swojego sprzętu - bo chyba nie kupił go ŚWIADOMIE?! Bo co - co innego radzimy, co innego robimy?! :-).OK - każdy wie z obecnych tutaj: z a o s t a t n i g r o s z ....Jak przede każdym z was stanie facet i powie że ma 5D za 8000 - już teraz...i nie z "nocnego komisu" - to będziecie myśleć o jedzeniu?....Mocowanie nie jest silna stroną - jak to wszystkie wystające elementy.Ale - szybko i łatwo sie zdejmuje.I ogólnie - nie jest "nadwątłe". Zaś co do ostrzenia - oczywiście - ale znam parę aparatów z ekrnami bądź wizjerami LCD - i jakoś się robi zdjęcia...No choćby PRO1.A siedem stówek w świecie gadżetów Canona - to lekkie smarknięcie :-))))))))