Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Nowe (moje) gadżety.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trolu
    Wg mnie pierwszy gadżet może sie okazać niezastąpiony przy makro. Zeżeli tylko mozna na nim w miare dokladnie zaobserwować gdzie nastawiona jest ostrość to jest to świetne rozwiązanie i gdybym zajmował się poważniej tym typem fotografii to byłby to gadżet obowiązkowy. W innym przypadku to poprostu gadżet
    Do makro to są soczewki powiększające zakładane w miejsce muszli ocznej. NIe sądzę, aby ten telewizorek miał jakąkolwiek wartość praktyczną. Moim zdaniem jest bardzo niewygodny i zbyt "barokowy". To znaczy jakoś to wszystko wygląda na zbyt przekombinowane. Taka próba zrobienia z lustrzanki kompakta.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

A ja myślę że że ten gadżet ma jakąś przyszłość. Kwiestia tylko ceny. Na ostrzenie za jego pomocą to bym się nie nastawiał. Jednak widać na jaki punkt AF ustawił ostrość. Można też wygodniej kadrować, bez potrzeby przyjmowania niewygodnych pozycji. Pomocne np. przy makro, forografowania z nad głow tłumu, z biodra itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    7 stów!
    To ja wolę spoglądać i ostrzyć przez wizjerek :-)
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64103354
    700 za takie gowienko...... sorki ale wielu w naszym kraju musi zyc za tyle przez miesiac- wg mnie wydawanie 700 za takie cos to rozrzutnosc graniczaca z grzechem.

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    700 za takie gowienko...... sorki ale wielu w naszym kraju musi zyc za tyle przez miesiac- wg mnie wydawanie 700 za takie cos to rozrzutnosc graniczaca z grzechem.
    Sugerujesz, że wszyscy posiadacze np. TC-80N3 i polarów B+W pójdą hurtem do piekła? :-)
    Grrr... znowu się zaczyna :-( jak ja nie cierpię takich dywagacji

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Pozdr
    Wielu, i to nie tylko w naszym kraju, by się utrzymało przez parę lat za pięniądze jakie niektórzy wydali na swój sprzęt foto. Więc argumentacja nie do końca trafiona. Co nie przeszkadza, że uważam że to trochę za drogo.
    Ostatnio edytowane przez Yablon ; 16-09-2005 o 13:53

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pozdr
    Idac dalej Twoim torem za EOS 350D + Kit + 28-105/3,5-4,5 USM wielu w naszym kraju musi zyc przez pol roku. Wedlug mnie to takze rozrzutnosc szczegolnie ze zdjecia zenitem z pancolarem 50/1.8 na dobrej kliszy wyjda znacznie lepsze.

Aha i pozwolisz ze jeszcze zacytuje Mroczka gdybys chcial podwazyc jakosc "tanich" rozwiazan fotograficznych - "Uwe Ommer, przy uzyciu takiej wlasnie idiotenkamery Minolta Riva Zoom 135 EX oraz na nie tykanych przez profesjonalistow filmach do fotografii amatorskiej Agfachrome CTx-100, zrealizowal album fotograficzny "Black Lady" z zachwycajacymi fotografiami czekoladowej Flavienne, pieknosci z Maroka."

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Myślę że ten ZigView jest ciekawą propozycją przede wszystkim np. dla fotoreporterów. Oglądając wiadomości widać ich z lustrzankami nad głowami celującymi "na ślepo" w polityków. Taki wizjer może tylko pomóc w utrafieniu takiego polityka lub uchwyceniu lepszego kadru.

Co do makrofotografii to będzie przydatny ale tylko przy małych skalach odwzorowania i z obiektywem makro, gdzie możemy założyć ze AF raczej sobie poradzi z ustawieniem ostrości, przy zdjęciach z skalą 1:1 i większą to myślę ze to się nie sprawdzi.

Ja mógłbym się na coś takiego skusić pod warunkiem ze nie miałbym innych ważniejszych wydatków.
    Ostatnio edytowane przez maro25 ; 16-09-2005 o 16:08

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pozdr
    Hmm, wydawanie własnych ciężko zarobionych pieniędzy to grzech? A to ciekawa ideologia. Widać, że lata komuny nie poszły na marne...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmm.
    Oni nie robia tego na ślepo
    Oni majapodłączony szeroki kąt, dużą przysłonę i są pewni, że trafiają.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

hekselman:
    A jak wygląda sprawa z solidnością zaczepu tego telewizorka na wizjerze.
    Czy jest szansa, że przy odrobinie nieuwagi połamie się zaczepy w aparacie (przeznaczone bądź co bądź na gumową osłonkę)?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów