Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: EF-S 17-85 f/4-5.6 IS - czy warto?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

obiektyw wzbudza skrajne uczucia, mam ponad 3 lata używam, używać będę, kiedyś zmienię na 24-105 bo w dolnym zakresie używam 10-22 a filtry i tak mam na 77mm wszystkie. Przy cenie poniżej 1000zł nie zastanawiałbym bym się nad alternatywnym rozwiązaniem w postaci kita 18-55. Znajdź kogoś i przetestuj.
    Jeszcze dopiszę że o krótkim końcu tego obiektywu wiem mało bo 28mm po przeliczeniu to jest dla mnie "mało szeroko" natomiast w te wakacje zrobiłem sporo zdjęć architektury w mieście na długim końcu i nie widzę powodów do jakiejś gwałtownej zmiany tego obiektywu, tak jak napisałem powyżej kiedyś zmienię na 24-105.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 23-10-2009 o 12:26
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna Awatar Tolek
    Miasto
    Łask / Jelenia Góra

Domyślnie

Byłem dziś w fotojokerze. Pomacałem, pobawiłem się, podłączyłem go do swojej puchy.
    No więc tak, faktycznie trochę ciemny, ale bez przesady, nie było tak źle. Za to USM działa znakomicie! A na AF bardzo mi zależy. Beczkowanie przy 17mm występuje, da się to bez problemu wyciągnąć na komputerze, ale nawet fajnie to wygląda
    Chyba jestem na tak.
    C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tolek Zobacz posta
    Górny zakres mam czym uzupełnić, bo mam pożyczony Ultrasonic 70-210. Mam też Pentacona 50mm 1:8 na m42. Chcę się rozwijać, ale na to przyjdzie czas jak będę miał jakieś sensowne pieniądze, teraz potrzebuję coś uniwersalnego.
    Sympatyczny kolego pozwolę sobie zwrócić Tobie małą uwagę. A mianowicie jak zakładasz jakiś wątek, to musisz na wstępie napisać co masz a co chciałbyś mieć oraz czy interesują Ciebie rzeczy nowe, czy też używane. Te informacje pozwolą innym forumowiczom dawać odpowiedzi i sugestie najbardziej interesujące Twoja osobę. Pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem: pomimo wszelkich jego wad, jeżeli ktoś szuka jednego, super uniwersalnego szkła do cropa w granicach 1000zł (nowy z fakturą VAT) - WARTO. Dużo gorszymi obiektywami robiono świetne fotografie.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem: pomimo wszelkich jego wad, jeżeli ktoś szuka jednego, super uniwersalnego szkła do cropa w granicach 1000zł (nowy z fakturą VAT) - WARTO. Dużo gorszymi obiektywami robiono świetne fotografie.
    Super uniwersalne szkiełko to raczej nie jest chociaż z początku może tak się wydawać - za tą cenę wg mnie też warto. Zgadza się, że dużo gorszymi obiektywami robiono świetne fotografie - wiele zależy od fotografującego.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów