Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: czytnik kart psuje zdjecia

Domyślnie

ja mam z kolei czytnik typhoon 2.0 8 in 1 i tez mi chrzani zdjecia. W ten sam sposob jak ktos opisal parenascie pozycji wyzej.
    pozdr.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czytniki 6in 1 8 in 1 itp... ehh.
    Przypomina sie pewne powiedzonko: "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przypomina sie pewne powiedzonko: "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego"
    glupoty piszesz.

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    glupoty piszesz.
    Ale tak jest w rzeczywistości.
    Jak się cos kupuje to ma robic jedną konkretną rzecz, ale za to dobrze.
    Czytniki też są raczej predefiniowane pod konkretne typy kart, resztę dodał producent "w ostatniej chwili" żeby uatrakcyjnic ofertę :wink:
    //mj

Domyślnie

Nie zgodze sie z tym. Rozumujac tym tokiem moja nagrywarka dvd powinna nagrywac tylko dvd a cd juz nie, bo to swiadczyloby o tym, ze jest tandetna. Photoshop powinien odczytywac tylko jeden format zdjec - oczywiscie format psd, a odtwarzacze samochodowe nie powinny czytac mp3. Czytnik kart to bardzo prosty schemat i nie widze zadnego problemu aby laczyc w nim rozne typy kart.

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]
    pierwsze slysze ;P akurat z USB to pisalem prace dyplomowa i nie przypominam sobie o czyms takim USB ma stale napiecie
    Ok, jak w takim razie płynie strumień danych w USB. Zakładamy, że napięcie mamy stałe.
    Jak PC ma rozpoznać - bez sterowników, co to za dane płyną i do czego, jak zmusic dane z aparatu, żeby popłynęły do PCta?

Po coś ten sterownik jest potrzebny!!!!!!!!!!!!!!

Ja pisałem pracę dyplomowa o sterownikach PLC z podłączeniem do PCta.
    Bez sterowników ani rusz!!!!!!!!

USB ma to samo!

[ Dodano: 27 Lipiec 2004 ]
    Nie zgodze sie z tym. Rozumujac tym tokiem moja nagrywarka dvd powinna nagrywac tylko dvd a cd juz nie, bo to swiadczyloby o tym, ze jest tandetna. Photoshop powinien odczytywac tylko jeden format zdjec - oczywiscie format psd, a odtwarzacze samochodowe nie powinny czytac mp3. Czytnik kart to bardzo prosty schemat i nie widze zadnego problemu aby laczyc w nim rozne typy kart.
    no i masz 2 lasery.
    jeden do CD, drugi do DVD.
    To jaka technologią są one połączone jest nieistotne. Ważne jest że sa 2
    //mj

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Aszu tworzysz mity ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

glupoty piszesz.
    ... A cyfrowki wbudowane w komorki robia sliczne zdjecia .
    Pisze o rozwiazaniach "na sile" a nie z rozmyslem od zera przygotowywanych do multitaskingu i multiuzytecznosci (np wlasnie komora z cyfrowka vs Photoshop).

Ale skoro to dla ciebie tylko glupoty to i tak sie nie przekonasz, nawet mimo wielu wyzej przytoczonych przykladow ze czytniki "all in one" psuja zdjecia.

Arturc
    Guest

Domyślnie

Wracając do głównego wątku, czy udało się rozwiązać problem psucia zdjęć przez czytnik ?

Bywalec Awatar Voytas
    Miasto
    Goleniów

Domyślnie

gdy ten watek sie pojawil i go przeczytalem cieszylem sie ze moj czytnik nie robi takich numerów (tez mam hama 9in1). Ostatnio zgrywalem zdjecia z weselicha i podczas pierwszej selekcji moim oczom ukazalo sie ppsute zdjecie zdziczalem grrrr. te czytniki chyby wszystkie maja taka wade. Jedyny sposob to zgrac "zepsute" foty przez aparat.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów