Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: 20D niedoświetla

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Widze, ze stosujecie na stale rozne korekty.
    Ja mam problem, bo raz musze dawac na plus a raz na minus i teraz nie wiem czy zalozyc watek, ze moj 300D niedoswietla, czy przeswietla

Przeciez korekta ekspozycji jest uzalezniona od oswietlenia danej sceny, pomiaru swiatla itepe a nie od przypadlosci danego aparatu ...wiec nie rozumiem, jak Wy mozecie tak zyc z ustawiona korekta na stale

Domyślnie

Skrót myślowy. Pisałem o tym, że dla standardowych warunków (nie wymagających korekty) mam ustawione -1/2 czyli traktuje to jako "0".
    Pozdrowionka

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Widze, ze stosujecie na stale rozne korekty.
    Ja mam problem, bo raz musze dawac na plus a raz na minus i teraz nie wiem czy zalozyc watek, ze moj 300D niedoswietla, czy przeswietla

Przeciez korekta ekspozycji jest uzalezniona od oswietlenia danej sceny, pomiaru swiatla itepe a nie od przypadlosci danego aparatu ...wiec nie rozumiem, jak Wy mozecie tak zyc z ustawiona korekta na stale
    Zgadzam się z powyższym, ale ciekawi mnie czy jesteście w stanie określić regułę korygowania ekspozycji dla radzieckich i enerdowskich analogów? Ja po zabawie kitem, ćwiczę Pentacony (z podpisu) i przepalam połowę fotek. :-(
    Pozdrawiam

PrzemoC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    ciekawi mnie czy jesteście w stanie określić regułę korygowania ekspozycji dla radzieckich i enerdowskich analogów? Ja po zabawie kitem, ćwiczę Pentacony (z podpisu) i przepalam połowę fotek. :-(
    Robie fotke, patrze w histogram i koryguje. Ewentualnie bracketing.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów