Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Dwa nowe plecaki Lowepro Slingshot 100AW i 200AW

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Dwa nowe plecaki Lowepro Slingshot 100AW i 200AW

http://www.lowepro.com/Products/Slin...d_for_Digital/

Prezentują się bardzo ciekawie, wyciąganie sprzętu bez zdejmowania z pleców jest bardzo szybkie (widać to na zdjęciu 11).

Slngshot 100AW mieści body z podpiętym spacerzoomem i 1-2 dodatkowe szkła, a wersja 200AW 3-4 dodatkowe szkła.

Na konferencji 22 sierpnia nie podano ceny:
    http://www.lowepro.com/about_us/news...ngShot_AW.aspx

P.S. Na zdjęciach widać aparat konkurencji spod znaku N
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Byle cena nie była zabójcza a 100-ka jest już moja

Coś już napisał Awatar asq

Domyślnie

wygląda nieźle, szkoda, że tak drogo. i gdzie jest drugie ramiączko?! (dobrze, że chociaż pas biodrowy zostawili)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, pierwsze wrażenie: dziwne toto :-) Ale dla kogoś, kto się do takiego sposobu używania przyzwyczai, to będzie bomba.

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

odbiegając lekko :używałem chwile tamraca velocity 9
    łaziłem z nim tylko 3 dni po plaży a miałem go dość po 1 dniu
    ani to leżało, szelka pojedyncza nie spełniała swojego zadania, pokrywka zawsze mi sie zawijała, normalnie zenada, kumpel którego to jest plecak tez go nie uzywa
    poprostu wywalił kase mam nadzieje ze lowepro ma lepszy produkt
    zanabyłem dla siebie oriona i 7 dni po górach i było super rysy, kozi wierch, orla perć, itp itd i wysoko i daleko na tyłku, mimo początkowych obaw, leżał ekstra

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie cierpie plecakow na jednym ramiaczku.
    Ani to torba (nie to umiejscowienie i obciazenie) ani to plecak (niewygodne, nierownomierne obciazenie barkow i plecow).

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie cierpie plecakow na jednym ramiaczku.
    Ani to torba (nie to umiejscowienie i obciazenie) ani to plecak (niewygodne, nierownomierne obciazenie barkow i plecow).
    Ale jak masz dużo sprzętu to napewno bezpieczniejsze dla kręgosłupa niż torba na jedno ramie.
    A z Twoją stopką to musisz uważać na plecy
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit
    odbiegając lekko :używałem chwile tamraca velocity 9
    łaziłem z nim tylko 3 dni po plaży a miałem go dość po 1 dniu
    ani to leżało, szelka pojedyncza nie spełniała swojego zadania, pokrywka zawsze mi sie zawijała, normalnie zenada, kumpel którego to jest plecak tez go nie uzywa
    poprostu wywalił kase mam nadzieje ze lowepro ma lepszy produkt
    zanabyłem dla siebie oriona i 7 dni po górach i było super rysy, kozi wierch, orla perć, itp itd i wysoko i daleko na tyłku, mimo początkowych obaw, leżał ekstra

pozdrawiam
    Dobrze wiedziec bo zastanawiam sie nad kupnem tego Velocity 7 (ten troche mniejszy), pierwsze testy wypadly ok (w sklepie), ale jak jest taki sobie to chyba dam sobie spokoj, dzieki za opinie !

A co do tego LowePro to .... dziwny jakis, ciekaw jak sie sprawdzi w praktyce.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja mam velocity 7 od jakiegos czasu, narazie przeszedl ze mna dwie gorskie wycieczki, nieco lazenia po miescie i jakbym mial wrocic do zwyklej torby foto to musieli by mnie do tego zmusic siła.
    Wygoda (noszenia) plecaka standardowego jest jednak wieksza niz 'slinga' i do wiekszych obciazen (ja nosze w sumie tylko jedno body i dwa obiektywy z ciezszych rzeczy) 'sling' raczej sie nie nadaje glownie ze wzgledu na nierownomierne obciazenie (podobnie jak torba) - przy dluzszej wycieczce bedzie bolec. jednak jak sie planuje taki plecaczek jako supportowy to imho jest idealny JEŚLI potrzebuje sie szybkiego dostępu do body. Jeśli czas i wygoda dostepu do body nie jest żadnym priorytetem - sling traci chyba sens.

na mnie velocity 7 lezy, szelka spelnia zadanie a gorna pokrywa plecaczka latwo i wygodnie sie odkrywa - zadnych problemow nie zauwazylem. mozliwe ze velocity 9 jest po prostu zbyt duzy by byl wygodnym slingiem.

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ale chyba ja jestem genetycznie krzywy bo zeby miec wzglednie szybki dostęp do zawartości musiałem szelka tak poluzować ze dyndała mi na tyłku
    tylko wtedy mogłem nie sciagajac plecaka przesunąc go naprzód ale i tak był problem
    bo pokrywka otwiera sie do mnie a nie odemnie
    fakt ze wsadziłem tam moze wiecej ale i tak było to tylko 70-200 + kit + puszka + 28-135 aaa jestem chyba dosc wysoki przynajmniej na 9 185cm

mozliwe ze 7 jest lepsza

a moze oriona by przetestować i załozyc oddzielny wątek ?
    postaram sie coś naskrobać

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów